HABER MERKEZİ

EOda, alınan kararla ekmeğin kilogram fiyatını 10 liraya çıkartırken, ciğer ve köfte tarifelerinde de değişikliğe giderek 150 gram köfte ve ciğerin fiyatını 43 lira olarak güncelledi.

Edirne'de Ticaret ve Sanayi Odası'na üye fırıncılar, odadan istedikleri zam talebine karşılık verilmeyince, girdi maliyetini gerekçe gösterip 250 gramını 2 liradan sattıkları ekmeğin gramajını 200’e düşürüp aynı fiyattan satmaya başladı. ETSO, fırıncıların usulsüz satış yaptıklarını gerekçe göstererek tepki gösterdi. Kentte uzun süredir devam eden tartışma, ETSO'nun son meclis toplantısında aldığı zam kararıyla son buldu. ETSO'nun Aralık ayı meclis olağan toplantısında ekmek, köfte ve  Edirne tava ciğer ile otel konaklama tarifeleri hakkında güncelleme kararı alındı.

EKMEĞİN KİLO FİYATI 10 LİRA OLDU

Odadan yapılan açıklamada, ekmek fiyatlarının; 200 gram için 2 lira,  250 gram için 2,5 lira , 400 gram için 4 lira ve 1 kilogram için 10 lira olarak güncellendiği belirtildi. Açıklamada ayrıca özel amaçlı unlu mamullerin de yeni fiyatlarının belirlendiği ifade edildi.

KÖFTE VE CİĞERDE DE FİYAT GÜNCELLENDİ

Açıklamada ayrıca, kentte porsiyonu 32 liradan satılan köfte ve porsiyonu 36 liradan satılan Edirne tava ciğer fiyatlarının güncellendiğine yer verildi. Buna göre yeni tarife 150 gram köfte ve 150 gram Edirne tava ciğer fiyatının 43 lira olarak belirlendiği kaydedildi.

Konu ile ilgili belirlenen onaylı fiyat tarifelerinin tüketiciler ve ilgililerin rahatlıkla görebileceği şekilde bulundurulmasının istenildiği açıklamada, "Konu ile ilgili üyelerin belirlenen Onaylı  Fiyat Tarifelerini Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’ndan teslim almaları ve  bu tarifelerde belirlenen fiyatlara (5174 sayılı kanun ve ilgili yönetmelik gereği) işyerlerinde tüketicilerin ve ilgililerin rahatlıkla görebileceği şekilde  bulundurulmasına ve ilgili kurum ve kuruluşların yapacağı denetlemelerde zor durumda kalınmaması için  tarifelerdeki yazılı tüm hususlara uygun bir şekilde mal ve hizmet satışlarının gerçekleştirmeleri, üyelerimiz ve kamuoyunun bilgilerine sunulur" denildi.