HABER MERKEZİ

Türk Kızılayı Edirne Şubesi ile Trakya Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın işbirliğiyle öğrencilere yönelik hazırlanan Kızılay Butik giyim mağazası açıldı. Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’ndeki Bolca Ana Yemekhanesi’nde düzenlenen törende, ihtiyaç sahibi öğrencilerin giyim ürünlerini ücretsiz edinebileceği Kızılay Butik hizmete girdi. Kızılay butik giyim mağazasının açılış törenine, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Kızılay Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay, Trakya Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

GENÇLERE HEDİYE GETİRDİK

Türk Kızılayı Şube Başkanı Çakay,  Kızılay butik giyim mağazasının, Türk Kızılayı Edirne Şubesi’nin hayali olduğunu belirterek, "Bu proje, Edirne Kızılayı’nın hayaliydi. Burasının, bizim hayalimize uygun olduğunu gördük. Atatürk, bu ülkeyi gençlere emanet etti ve biz de Türk Kızılayı olarak gençlere hediye getirdik. Bu hediyeleri üniversiteye teslim edeceğiz. Onların uygun gördüğü genç öğrencilerimize hediyelerimizi takdim edecekler" dedi.

İHTİYACI OLAN GELİP GÖTÜRECEK

Rektör Prof. Dr. Tabakoğlu ise Trakya Üniversitesi’nde 41 bin öğrencinin bulunduğunu belirterek, "41 bin öğrenci, ülkenin her yerindendir. Ayrıca yurt dışından 5 bin 279 öğrencimiz var. Bunların her biri eşit değil. Kimi ihtiyaç sahibi olabiliyor. Durumu iyi olup bir anda ihtiyaç sahibi durumuna düşenler oluyor. Bir ülke krizi oldu, sınırlar kapandı, bankalar kapandı ama parasını gönderemedi ve bu evlatlarımız burada ihtiyaç sahibi durumuna düşebilirler. Güzel bir düşünceyle başkanım dedi ki, ‘Biz bir butik açalım, güzel elbiselerimiz olsun. İhtiyaç sahibi öğrencilerimiz de hiç kimseye minnet etmeden gelsin, ihtiyacını alsın, götürsün’. İhtiyaç sahibi öğrencilerimiz bundan sonra burayı duyacaklar ve ihtiyacı olan gelip ihtiyacını götürecek" diye konuştu.

KADIN VE ERKEK ÜRÜNLERİ BULUNUYOR

Konuşmaların ardından törende kırmızı kurdele kesilerek Kızılay Butik giyim mağazasının açılışı gerçekleştirildi. Rektör Tabakoğlu, Kızılay Butik’te ihtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz sunulan giyim ürünlerini bir süre inceleyerek bilgi aldı. Mağazada ayakkabıdan pantolona, elbiseden tişörte birçok çeşitte kadın ve erkek giyim ürünleri bulunuyor.