HABER MERKEZİ

‘Kırmızı’ konseptli hazırlanan bahçede kırmızı renkte çiçek açan ve meyve veren bitkilerin yanı sıra çok sayıda dinlenme alanı yer alıyor.

Edirne Kırmızısı logosuyla birlikte rengin hikayesinin de anlatıldığı bir tabelanın da yer aldığı parkın açılışı, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve eşi Uzm. Dr. Nilgün Tabakoğlu ile Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen, Özel Kalem Öğr. Gör. Kıvanç Ada ve Edirne Kırmızısı Projeler Koordinatörü Orkun Akman katıldı.
EDİRNE’NİN TÜM DEĞERLERİNİ KORUYOR VE SAHİPLENİYORUZ
Bahçenin açılışını gerçekleştiren Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne’nin tüm dünyaya kabullendirdiği bir rengi bulunduğunu ve bu rengin de kırmızıların en güzeli olduğunu belirterek, “Binlerce yıllık bir geçmişe sahip olan ve çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan, bünyesinde pek çok kültürel değeri bulunduran bu kadim kentin mirasçıları olarak Edirne’nin tüm değerlerini koruyor ve sahipleniyoruz. Edirne Kırmızısı da bu kentin en özel, en nadide kültürel değerlerinden biri. Biz de bu dillere destan rengi, birçok farklı alanda hayata geçirdiğimiz çalışmalar sonucu kentin kimliğine, kültürüne, belleğine, hatta turizmine ve ekonomisine kazandırdık, kazandırmaya da devam ediyoruz. Her şehre bir renkle anılmak nasıl nasip olmuyorsa her renge de bir şehirle anılmak nasip olmuyor. Edirne bu yüzden çok müstesna bir şehir. Bugün de burada, renge dair bir farkındalık oluşturmak adına, kampüslerimizin birçok alanında oluşturduğumuz gibi bir bahçe oluşturduk ve bu bahçemizi kırmızı ağırlıklı yaptık. Tabii önceliği de Edirne Kırmızısı’na verdik. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
ÖĞRENCİLERİMİZİN VE ÇALIŞANLARIMIZIN NEFES ALACAKLARI ALANLARI ÖNEMSİYORUZ
Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen de kampüslerde, öğrencilerin ders arasında vakit geçirip dinlenebilecekleri alanlar olmasına özen gösterdiklerini belirterek, “Pandemi döneminde açık alanların kıymetini daha iyi anladık. Öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın dinlenecekleri, nefes alacakları alanları önemsiyoruz. Bu sebeple de açık alanlarımızı iyileştirmeye gayret ediyoruz. Bu doğrultuda her fakültemizin ve yüksekokulumuzun önüne birer bahçe kazandırmaya çalışıyoruz. Edirne Kırmızısı Bahçesi’nde de kırmızı rengi hâkim kıldık ve kırmızı renkte çiçek açan, kırmızı renkte meyve veren bitki ve ağaçların ekimini gerçekleştirdik. Aynı zamanda ilimizin önemli kültürel değerlerinden biri olan Edirne Kırmızısı’nı da başköşeye yerleştirerek rengin tarihini, hikâyesini aktardık” diye konuştu.