HABER MERKEZİ

Edirne'ye çoğunluğu Bulgaristan'dan olmak üzere komşu ülkelerden günü birlik alış verişe gelen turist yoğunluğu yaşanıyor. Döviz kuru farkı nedeniyle araçları ve turlarla gelenler  alışveriş merkezleri ve kent pazarlarından kıyafetten zücaciyeye, ev tekstilinden, inşaat malzemesine kadar her ürünü uygun fiyata alarak, ülkelerine dönüyor. Büyük çoğunluğu Bulgarlardan oluşan turistler, yaptıkları alışverişler ile esnafın yüzünü güldürürken kent  ekonomisine ciddi oranda katkı sağlıyorlar. Edirne'den Bulgaristan ve Yunanistan'a açılan sınır kapılarından alışveriş için haftada 10 binden fazla turistin geldiği belirtildi.

BULGARİSTAN'DAN GELENLER TOPTAN ALIYORLAR

Edirne'de kent pazarında tezgah açan esnaflardan Evcim Ercüment, pandemi sonrası sınır kapılarının açılmasıyla işlerinin açıldığını belirterek, "Pandemi nedeniyle  bayağı uzun süre kapalı kaldık ve sınırların açılmasıyla işlerimiz iyi gitmeye başladı. Şu an çok iyi gidiyor. Bulgar Yunan, turistler gelmeye devam ediyor. Döviz kur farkı nedeniyle geliyorlar. Bulgaristan'dan gelenler sabah erken saatlerde geliyor ve toptan alıyorlar" dedi. Pazar esnaflarından Murat Kılıç  ise  işlerinin iyi olduğunu söyleyerek, "İşlerimiz çok iyi,  deterjandan kıyafete her şeyi satın alıyorlar. Onların paraları TL,  karşısında değerli olduğu için geliyorlar. İşlerimizden memnunuz. Pandemide gelmedikleri zamanlar çok zor günler yaşadık. Yunanistan'dan değil de en çok Bulgaristan'dan geliyorlar. Her geçen hafta turistlerin gelişlerinde artış oluyor " diye konuştu.

Bulgaristan'ın Yanbol kentinden alışveriş için Edirne'ye gelen soydaşlardan Emin Hasanov, ucuz alışveriş yaptıklarını söyledi. Hasanov,  "Edirne'de pazara sürekli geliyoruz. Fiyatlar çok ucuz ve kaliteli. Bu hafta 3 kişi geldik ve her şey satın aldık. Bulgaristan'da fiyatları karşılaştığımızda her şey yarı yarıya daha ucuz geliyor" dedi.