BÜLENT SAYLAM

Edirne Valiliğine İller İdaresi Genel Müdürü Hüseyin Kürşat Kırbıyık atandı. Edirne eski Valisi Ekrem Canalp de Batman Valiliğine atandı. 

CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİYLE ATAMALAR AÇIKLANDI

Resmi gazetede “Listede yer alan kişiler karşılarında belirtilen görevlere, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 35 inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 4 üncü maddeleri gereğince atanmıştır.” ifadesi kullanıldı.

KIRKLARELİ VALİSİ DE DEĞİŞTİ

11 Mayıs 2022 tarihli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararnamede 33 kişinin görev yerlerinde değişiklik yapıldı.Yapılan bu atamalarda bölgemizde Mülkiye Başmüfettişi Birol Ekici Kırklareli Valisi olurken Kırklareli eski Valisi Osman Bilgin Şırnak Valisi oldu.

EDİRNE’NİN YENİ VALİSİ HÜSEYİN KÜRŞAT KIRBIYIK

1978 yılında Konya’nın Beyşehir İlçesinde doğan Hüseyin Kürşat Kırbıyık, ilk, orta ve lise eğitimini Seydişehir'de tamamladı.  Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 1999 yılında mezun olan Kırbıyık, Rize'nin Güneysu ve Karaman'ın Kazım Karabekir ilçelerinde Kaymakam vekilliği görevlerinde bulundu.Londra'da 6 ay eğitim alan Kırbıyık, sırasıyla Burdur Altınyayla, Kahramanmaraş Nurhak ilçelerinde Kaymakamlık, Kahramanmaraş Vali Yardımcılığı ve Burdur Gölhisar Kaymakamlığı görevlerinden sonra 2013 yılında Mülkiye Müfettişliğine atandı.

Hüseyin Kürşat Kırbıyık, 26 Ekim 2018 tarih ve 2018/202 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Strateji Geliştirme Başkanı olarak atandı. Son olarak 10 Haziran 2020 tarih ve 31151 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2020/274 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İller İdaresi Genel Müdürü olarak atanmıştır.

Hüseyin Kürşat KIRBIYIK evli ve iki çocuk babasıdır.

Medya Keşan Gazetesi olarak yeni valimiz Kırbıyık’a ve eski valimiz Canalp’e yeni görevlerinde başarılar dileriz.