HABER MERKEZİ

Çoğal açıklamasında şunlara yer verdi: “11 Kasım'da düzenlenecek olan 40. Vadofon İstanbul Maratonu’nda bizler de ‘Adım Adım TEMA Edirne’ koşu takımı olarak, TEMA Vakfı'nın Ağaç Kardeşliği projesine destek vereceğiz. TEMA Vakfı, yardımseverlik koşusu düzenleyen Adım Adım Oluşumu'na üye koşucular aracılığıyla toplanan bağışlarla Ağaç Kardeşliği adlı doğa eğitimi ve ağaçlandırma projesini uyguluyor. Projenin ağaçlandırma aşamasında oluşturulan Adım Adım-Çocuklar Hatıra Ormanı için mart ayında Edirne’de Meriç ilçemizin Subaşı Beldesi’nde fidan dikim töreni gerçekleştirilecek.” 

“AĞAÇ KARDEŞLİĞİ PROJESİ ÜÇ YILDA 14 BİN ÇOCUĞA ULAŞTI”

“TEMA Vakfı'nın 2015 yılında Adım Adım koşucularının destekleriyle uygulamaya başladığı Ağaç Kardeşliği Projesi, bugüne kadar Türkiye genelinde yaklaşık 14 bin çocuğun hayatına dokundu. TEMA Vakfı, ağaçlandırma ve çocuklara yönelik doğa eğitimi projesi Ağaç Kardeşliği kapsamında çalışmalara devam ediyor. Türkiye’nin yedi bölgesinde uygulanarak üç yılda yaklaşık 14 bin çocuğa ulaşan proje, 2018 yılında 57 il, 189 okul, 246 sınıfta yaklaşık 6 bin çocuk ile devam ediyor. Ağaç Kardeşliği Projesi çocukların doğada uygulamalar yaparak öğrenmesini, doğayla giderek azalan ilişkilerinin ve duygu bağlarının güçlendirilmesini amaçlıyor. Aynı zamanda oluşturulan ‘Adım Adım-Çocuklar Hatıra Ormanları’yla da erozyonla mücadeleye katkı sunulması hedefleniyor. Proje, TEMA Temsilcileri, İlçe Sorumluları ve Genç TEMA’ların destekleriyle okullarda uygulanıyor.

Proje kapsamında planlanan tüm faaliyetler için, Adım Adım Oluşumu bünyesinde ‘Yardımseverlik Koşusu’ yapan koşucular aracılığıyla bağış toplanıyor. Adım Adım koşucularının bağış çağrılarıyla toplanan her 100 TL’lik bağış; bir çocuğun yıl boyunca doğa eğitim programına katılmasını ve eğitim sonunda bulunduğu yöreye uygun doğal türlerdeki tohumlarla kendi fidanını yetiştirmesini, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve TEMA Vakfı iş birliği ile tesis edilen hatıra ormanı arazilerinde çocuklar adına ‘Çocuklar Hatıra Ormanları’nın oluşturulmasını sağlıyor.”

“ADIM ADIM OLUŞUMU HAKKINDA”

“Adım Adım, Mart 2008’de, yardımseverlik koşusunu Türkiye’de tanıtmak ve yaygınlaştırmak için kurulan ilk sivil toplum oluşumudur. 25 bini aşkın gönüllü koşucusu ve yaklaşık 325 bin bağışçısı aracılığıyla bünyesinde yer alan sivil toplum kuruşlarına maddi kaynak ve tanıtım desteği sağlıyor. Bağışlarıyla bizleri destekleyen doğa gönüllülerimiz 6 bin çocuğun doğa eğitimi almasına ve tam 12 bin fidanın yetişmesine katkıda bulunacak. Mart ayında Meriç ilçemizin Subaşı Beldesi'nde çocuklarımız için oluşturulacak Hatıra Ormanı’na dikilecek her bir fidanda katkınızın olmasını istiyorsanız koşu takımımızın kampanyasına bağışlarınızı bekliyoruz.”