SONGÜL KONAR

Geçtiğimiz günlerde Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Kentteki fırınlarda 230 gram ekmeğin 2 TL’den satılmaya başlandığını açıklarken, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) bunun onaylanmış tarife olmadığı uyarısında bulunmuştu. 

Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, Edirne’de ekmek fiyatlarının resmileştiğine dair açıklamada bulundu. 

EDESOB Başkanı Kemal Cingöz, 1 lira 50 kuruştan satılan 210 gram ekmeğin 230 grama çıkartılarak fiyatının 2 TL’ye yükseltildiğini söyledi. 

Ekmek fiyatlarının resmileştiğini kaydeden Kemal Cingöz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Edirne’de 230 gram ekmek 2 TL satış fiyatıyla resmileşti. Yapılan çalışmalar sonucunda işletilen sürecin neticesinde kanaat oluştu. Bakanlığa da federasyona da gönderdik. Fiyatı yönetim olarak onayladık.”

“CEZA YEMEMELERİ, MAĞDUR OLMAMALARI ADINA AÇIKLAMA YAPMIŞ”
Geçtiğimiz gün basına açıklamalarda bulunan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt onaylanmamış tarifeden ekmek satanlara ceza kesileceği uyarısında bulunurken, üyelerin zarar görmemesini istediklerini belirterek “Fırıncıların 2 TL’ye ekmek satmaları onları zora sokar, yarın onları kanuni yaptırımlarla karşı karşıya bırakır. Yaptıkları yanlıştan dönsünler” demişti. 

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt’un açıklaması ile ilgili Cingöz, şunları söyledi: “Ticaret ve Sanayi Odasının bakanlığa göndermiş olduğu talep yazısının cevabı gelmemiş. Bakanlıktan cevap gelecek, bu yazıdan sonra fiyat onaylanıyor. Esnaf Odaları Birliği’nin cevabı geldi ve biz onayladık. Birkaç gün içerisinde onların da cevabı gelir. Onlar da onaylayacak. Yanlış dediğinde de bir şey yok, fırıncılarımızın hataya düşüp denetimlerde tarifeler olmadığından ceza yememeleri, mağdur olmamaları adına açıklama yapmış”