HABER MERKEZİ

Manavgat ve Denizli’ye gönderilen araçların içerisinde kuru gıda, bebek maması, tıbbi ürünler gibi malzemelerin olduğunu söyleyen Edirne Belediyesi Başkanı Recep Gürkan; “Edirne Belediyesi İMECE örgütü yardımları toplamaya, destek olmaya devam edecek. Kolilerde kuru gıda, tıbbi malzeme, kadınlarla ilgili malzemeler, bebek maması, canlılar için mama var hepsinden önce 400 bin Edirnelinin kalpleri var. Geçmiş olsun Türkiye’m” dedi.

Belediye İMECE tarafından toplanan yardım kolileri bugün Manavgat ve Denizli’ye gitmek üzere belediye binası önünden yola çıktı.

Türk Milleti’nin sebep ne olursa olsun birlik olabileceğini söyleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan; “28 Temmuz tarihinde Manavgat’ta başlayan özellikle Akdeniz ve Ege’nin bir kısmında yaşanan orman yangınları hala devam ediyor. Çok büyük acılar, yürek yangınları var. Yangınlardan dolayı kaybettiğimiz canlarımız, canlılarımız, ağaçlarımız var. Gerçekten üzgünüz. Türk milleti bu zor günlerde yine her türlü ayrıştırmayı bir kenara bırakarak, her türlü değişik anlayışları bir kenara bırakarak birlik olabileceğimizi gösterdi. Yurdun her tarafından her görüşten birçok insan yangın bölgesine yardıma gitti. Bizim gibi gidemeyenler desteklerini gönderdi. Bu 3 aracımız Manavgat ve Denizli’ye gidecek. Edirnelilerin kendi ceplerinden topladıkları paralarla, kurum ve kuruluşların, STK’ların üyelerinden topladıkları paralarla aldıkları kuru gıdaları, giysileri, yiyecek- içecekleri arkadaşlarımız Denizli ve Manavgat’a ulaştıracak. Diğer taraftan 5-6 gündür itfaiye ekiplerimiz de Muğla- Fesleğen Yaylası’ndaki çalışmalara katılıyorlar. Dün arkadaşlarımızla telsiz üzerinden iletişim kurduk. Sağlıkları iyi ama çok büyük mücadele veriyorlar. İnşallah bu yangınları biran önce atlatır, el birliği ile aklın, bilimin ışığında yaralarımızı sararız” diye konuştu.

Her an deprem ve orman yangınları gibi felaketlere hazırlık olmamız gerektiğini vurgulayan Gürkan; “Bu yangın bizlere bir şey öğretti. Her an yangın ve depremlere hazırlıklı olmalıyız. Bunun için Atatürk’ün emriyle kurulmuş olan Türk Hava Kurumu’na bu ülkenin ne kadar ihtiyacı olduğunu gösterdi. THK’yı tekrar eski günlerine döndürmemiz lazım. Bunun için Edirneliler ve Edirne Belediyesi olarak hazırız. Yangından etkilenen güzel ülkemizin güzel insanlarına, Manavgat’a, Muğla’ya, Marmaris’e her yere geçmiş olsun diyoruz. Yüreğimiz, kalbimiz, desteklerimiz sizinle” ifadelerine dikkat çekti.

“Geçmiş olsun Türkiye’m”

Yardım kolilerin içerisinde kuru gıdadan tıbbi malzemeye kadar ürünlerin olduğunu dile getiren Gürkan; “Edirne Belediyesi İMECE örgütü yardımları toplamaya, destek olmaya devam edecek. Kuru gıda, tıbbi malzeme, kadınlarla ilgili malzemeler, bebek maması, canlılar için mama var hepsinden önce 400 bin Edirnelinin kalpleri var. Geçmiş olsun Türkiye’m” şeklinde konuştu.