HABER MERKEZİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Hepimiz İzmir’in yanındayız, yüreğimiz İzmir’le atıyor, atmaya devam edecek” dedi.

Depremden etkilenen İzmirlileri Edirne Belediyesi yalnız bırakmadı. Geçtiğimiz Pazar günü deprem bölgesi İzmir’e giden Belediye Başkanı Recep Gürkan, burada hem depremden etkilenen vatandaşları ziyaret etti hem de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den ilk etapta nelere ihtiyacı oldukları bilgisini aldı.

İhtiyaç listesi dahilinde Edirne Belediyesi tarafından hazırlanan yardım kolileri dün yola çıktı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Recep Gürkan, “İzmir’e geçmiş olsun diyoruz. Türkiye’ye geçmiş olsun diyoruz. Ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Dün CHP Heyeti ile beraber Milletvekilleri, Genel Başkan Yardımcıları, Belediye Başkanları, çok kalabalık bir grupla İzmir’deydik. Orada deprem bölgesini gezdik. Yıkılan binaları gezdik. Vatandaşlarımızla görüştük. Gerçekten de çok üzücü. İnsanlar çok tedirgin durumda. Binasında hiçbir şey olmasa bile artçı sarsıntılar nedeniyle binalarına gidip, evlerinde yaşamaktan ciddi anlamda tedirginler. Bu sabah çok güzel bir haber aldık. 3 yaşındaki bir kızımız sağ olarak kurtarıldı. Türk Milleti’nin bu zor günlerde dayanışmasının ne kadar güçlü olduğunu görüyoruz. Bir anlamda siyaset yapılmadığını görüyoruz. Görevi olsun olmasın, oradaki her bir vatandaşımıza hangi alanda olursa olsun yardım etmek için çırpındığını görüyoruz” diye konuştu.

İzmir’de, deprem bölgesinde gerçekten de çok etkileyici olaylara şahitlik ettiklerini belirten Gürkan, “Her siyasi partiden, her görüşten, devletimizin her kurumundan görevliler vardı, çalışanlar, mücadele edenler vardı. Bu Türk Milleti’nin böyle zor zamanlarda dayanışma ruhunun ne kadar yüksek olduğunu ortaya koyuyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dün ilk etapta nelere ihtiyaçları olduğunu açıkladı. Kuru gıda paketlerine, çocuk bezlerine, kadın hijyenik pedlere, maskeye, dezenfektana ihtiyaç var. Ben de bu yerinde yaptığımız tespitlerle Başkan Yardımcımız Ertuğrul Bey’i aradım. Biz Pandeminin artacağını öngörerek, Edirne için maske stoklamıştık, kış günleri için. Bunların bir bölümünü bugün İzmir’e gönderiyoruz. İzmir’deki hemşehrilerimizin dayanışma duygusu içerisinde Edirne Halkı’nın dayanışma duygusunu ifade etmesi adına 250 bin adet N-95 maske, bin adet 1 litrelik el dezenfektanı, 500 paket çocuk bezi, 200 paket kadın hijyen pedi, 3 bin çift yetişkin ve çocuk çorabı gönderiyoruz. Çünkü insanlar hiçbir şeylerini alamayarak, evlerinden çıkmak zorunda kalmışlar. Diğer taraftan da vatandaşlarımız kullanılmamış battaniye, kuru gıdalar, çadırlarda yaşayabilmeleri için çadır kampetleri varsa vatandaşlarımız Edirne Belediyesi ana binaya bırakabilirler, biz onları toparlayıp, tekrar göndereceğiz. Hepimiz İzmir’in yanındayız, yüreğimiz İzmir’le atıyor, atmaya devam edecek” dedi.