HABER MERKEZİ

'Karadayı' adını verdiği arabada yenilenmeyen parça bırakmayan ve katıldığı yarışmalarda 'araç güzellik' birincisi olan Aksoy, "İnsanlar çıkar kız arkadaşıyla, eşiyle, dostuyla akşamları çay kahve içmeye gider, ben ise arabamı yıkarım, ona bakıp otururum, onunla dertleşirim. Benim için bir evlat gibi bir şey" dedi.

Edirne'de küçük yaşlardan itibaren otomobillere meraklı olan Onurcan Aksoy, geçen yıl aldığı 1993 model otomobilini modifiye etmeye karar verdi. Daha önce benzer bir otomobili daha modifiye ederek Almanya'da yaşayan bir gurbetçiye satan Aksoy, bu kez aracına yaklaşık 80 bin lira masraf harcadı. Dış kaplaması, boyası, motoru, turbosu, koltukları ve ses sistemi dahil aracında yenilenmedik parça bırakmayan Aksoy'un aracı görenlerin ilgisini çekti.

'ARKADAŞLARIM ÇİÇEK BÖCEK ÇİZERDİ, BEN ARABA ÇİZERDİM'

Kırklareli'de geçen hafta düzenlenen 'araç güzellik' yarışmasında otomobili birinci olan Aksoy, ilkokul sıralarında arkadaşlarının çiçek, böcek çizerken kendisinin araba resimleri çizdiğini söyledi. Aksoy, "Araba merakı 10 yaşından beri var. İlkokulda arkadaşlarım çiçek, böcek çizerken ben araba resimleri çiziyordum defterime. O zamandan beri bugünlere geldik. İlk arabamı 2014'te aldım. Onun rengi de siyahtı. 2014-2015 koşullarına göre modifiye etmeye çalıştım. İlk arabam ve ilk modifiye tecrübemdi. 2017'de modifiyesini tamamladığım aracı Almanya'ya giden bir gurbetçi arkadaşa sattım. Üzüldüm biraz arkasından. Sonrasında durmadım ve bu aracı aldım" dedi.

'80 BİN LİRAYA YAKIN MASRAF HARCADIM'

Son aldığı aracına, yapılabilecek tüm modifiyeleri uyguladığını belirten Aksoy, "Ses sistemi, dış kaplaması, içi-dışı, turbosu, motoru bir çok aksesuarına, yapılabilecek tüm modifikasyonları uyguladık. Gücümüzün yettiği kadar emek vererek güzel bir şeyler ortaya çıkarmaya çalıştık. Ortalama 80 bin liraya yakın bir masraf harcadım. O da aracın fiyatı hariç hali. Sadece modifiye ve aksesuar bedeli" diye konuştu.

Modifiyenin bir sevda olduğunu belirten Aksoy, "Bu bir sevda. Kimi kuşları sever, kimi avcılık, kimi balık sever, ben de bu teneke parçasına gönül verdim. Mutluyum, çünkü bakımını yaptığım zaman hiçbir zaman beni yolda bırakmıyor. İnsanlar çıkar kız arkadaşıyla, eşiyle, dostuyla akşamları çay kahve içmeye gider, ben ise arabamı yıkarım, ona bakıp otururum, onunla dertleşirim. Benim için bir evlat gibi bir şey" şeklinde konuştu.

'GÖRENLER BİZİ PARMAKLA GÖSTERİYOR'

Arabayı görenlerin çok şaşırdığını söyleyen Aksoy, "Aracı görenler çok şaşırıyor. Kaplaması olsun, süspansiyonu olsun çok ilgilerini çekiyor. Ses sistemi, motoru, gidişi çok şaşırtıyor. İnsanların da artık hoşuna gitmeye başladı. En azından ufak bir çocuk gördüğü zaman hiçbir şey bilmese bile bizi parmakla gösteriyor ailesine. En azından gençleri uyuşturucuya, alkole değil de böyle güzel hobilere özendirmiş oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Modifiyenin bir suç olmadığını, yaşam tarzı olduğunu da sözlerine ekleyen Aksoy, "Modifiye bir suç değil yaşam tarzı. Kötü bir niyetimiz yok, kimseye bir zararımız yok. Bizim tek hobimiz bu teneke parçaları. Satma konusunda çok kararsızım çünkü önceki aracımı sattığımda arkasından çok ağladım. Şu an da eğer satarsam aynı duyguları yaşarım diye endişeliyim. O nedenle çok kararsızım" dedi.