AYGÜL KONAR

Zakir Tercan, yaptığı açıklamada, “Bozkurt işaretini Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener gibi HDP ortakları yapabiliyorsa, kriminal her türlü tip yapabilir. Oysa HDP ile ittifak yapanın sembolü sırtlan olmalıdır değil mi? Bozkurt, Türklüğün bağımsızlık sembolüdür. Türkiye’nin bağımsızlığını ortadan kaldırmak isteyen HDP-PKK gibi terör yuvasıyla işbirliği yapan Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı Bozkurt işareti aldatmaca, kandırmaca olduğunu anladığınız gün, her Bozkurt işareti yapan suçlu üzerinden niye MHP’ye saldırıldığını da anlarsınız” ifadelerine yer vermişti.

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir de, Milliyetçi Hareket Partisi Edirne İl Başkanı Zakir Tercan’ın o sözlerini değerlendirdi.

Demir, açıklamasında, “Parmaklarında engeli olmayan herkes o işareti yapabilir” ifadelerini vurguladı.

“ZAKİR TERCAN’IN ‘İSTİSMAR EDİLİYOR’ SÖZÜNÜ KABUL ETMİYORUZ”

Bozkurt selamını, her Türk vatandaşının verebileceğini dile getiren Ekrem Demir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bozkurt, Türk Milletinin sembolüdür. Parmaklarında engeli olmayan herkes o işareti yapabilir. Biz onu sembol olarak kabul etmişiz. Hiçbir siyasi partiye mal edemeyiz. Bu sembol, Azerbaycan’daki Ebulfez Elçibey’in korumasında olan Obanların yapmış olduğu bir selamlama işareti. Rahmetli Türkeş, Azerbaycan’da Ebulfez Elçibey’e destek olmaya gittiğinde Bozkurt selamını orada görüyor ve çok beğeniyor. Türkiye’ye döndükten sonra bu selamı bundan sonra sizler de verebilirsiniz, Türk Milliyetçileri, Ülkücüleri bu selamı verebilir diyor. Ondan sonra kendini Türk hisseden her Türk milliyetçisi bu selamı veriyor. Bu selamı herkes verebilir, kimsenin babasının malı değil, Türk milletinin malı. Zakir Tercan’ın ‘istismar ediliyor’ sözünü kabul etmiyoruz. Bunu, kendi içerisinde sindiren, kabul eden her Türk vatandaşı bu selamı verebilir.”

“EDİRNE’DE HER GEÇEN GÜN ÜYE SAYIMIZ ARTIYOR”

Sözlerinin devamında İYİ Parti olarak yaptıkları çalışmalardan bahseden Demir, “İYİ Parti olarak çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. İstanbul’da 39 ilçede faaliyetlerimiz vardı. Tüm milletvekillerimiz ve genel kurul üyelerimiz ile İstanbul’da 39 ilçede çalışmalar yaptık. Siyaset Akademisi Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Akalın ile Maltepe’de çalıştık. Sivil toplum örgütlerimizi ziyaret ettik, esnafımızı ziyaret ettik. Genel Başkanımız zaten her zaman sahada, haftada iki ili ve ilçelerini dolaşıyor. Genel Başkanımıza ayak uydurmaya çalışıyoruz. Edirne’de de esnaf ziyaretlerimiz devam ediyor, çalışmalarımız devam ediyor. Cumartesi pazarının kurulduğu yerde bir stant açtık. Orada üye kayıtları yapılıyor. Partimize yoğun bir ilgi var. Vatandaşımıza ve milletimize layık olmaya çalışıyoruz. İyi bir noktadayız, daha iyi olacağız inşallah. Edirne’de her geçen gün üye sayımız artıyor. Türkiye genelinde partimize çok ciddi bir ilgi var. Bugün 18 yaşını doldurmuş ilk kez oy kullanacak bir kız kardeşimiz partimize üye oldu. Üye kayıtlarına her gün devam ediyoruz” diye konuştu.