HABER MERKEZİ

ETB Başkanı Özay Öztürk, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'de ilk kez 'Damızlık Hayvan Satış Borsası' projesini hayata geçireceklerini belirtti. Türkiye'nin damızlık hayvan ithalatını azaltmak adına geliştirdikleri projenin ve yerinin hazır olduğunu dile getiren Öztürk, alış ve satış işlemlerinin elektronik ortamda da yapılabileceğini aktardı.
DAMIZLIK İTHALATINI SONLANDIRABİLİRİZ
Trakya'nın hastalıklardan ari bir bölge olduğunu belirten Öztürk, "Bu yapının içerisinde de Türkiye'nin damızlık ihtiyacını biz Trakya'da karşılayabiliriz çünkü ciddi anlamda yurt dışından damızlık ithalatı yapılıyor. Bu ithalatı sonlandırabilme şansını elde edebilir Trakya'da üretilecek damızlıklar sayesinde. Bunların da Türkiye çapında tanıtılması, satış faaliyetinin yapılması ile ilgili Damızlık Hayvan Satış Projemiz var. Yeri hazır, projesi hazır. Özellikle bunu epeyce gündeme getirdik. Şartlar oluştuğu anda yapmaya hazırız" diye konuştu.
TÜRKİYE'DE İLK OLACAK
Söz konusu projede elektronik altyapının da olduğunu kaydeden Öztürk, şu ifadeleri kullandı: "Bütün teknolojik altyapıların olduğu, gün öncesinden hayvanların geldiği, kan analizlerinin yapıldığı, bunları bir şekilde internet ortamında görsel anlamda paylaşıldığı, alıcıların geldiği, hijyen anlamında hayvanların bulaşıcı hastalık taşımayacak şekilde camekanın arkasında, elektronik ortamda alım yapılabilecek, hatta internet ortamında da satış yapılırken, alıma girebilecekleri bir borsanın kullanılması. Bu Türkiye'de ilk olacak. Bununla ilgili projelerimiz hazır, yerimiz hazır, sadece uygun şartların oluşmasını bekliyoruz, bu konuda biraz bakanlığın da desteği olursa bunu yapmaya hazırız, hemen inşaat faaliyetine geçebiliriz."
KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETEN BİR BORSA OLACAĞIZ
Borsada güneş enerjisi ile ilgili de çalışma yürüttüklerini dile getiren Öztürk, "Güneş enerjisi ile ilgili bir proje çalışması yürütüyoruz. Bildiğiniz gibi son dönemde enerji fiyatları ciddi anlamda arttı. Güneş enerjisi projemiz de örnek bir proje olsun istiyoruz. Güneş enerjisinden kazanımı da göstermek amaçlı satış salonumuzda da güneş enerjisinden kazanımın ne şekilde olduğunu gösterecek şekilde bir konumlama ve planlama yapıyoruz. Bunu da hayata geçirdiğimizde kendi enerjisini üreten bir borsa haline geleceğiz" dedi.