HABER MERKEZİ

Edirne'de 12 yaşında başladığı güreş sporunu bir süre devam ettiren, askere gitmesinin ardından bu sporu bırakan evli ve 2 çocuk babası Murat Şirmen, aldığı kilolardan kurtulmak için 37 yaşında yeniden spora başladı. Spor salonunda çalıştığı süreçte halterin 'bench press' kategorisindeki yeteneğini keşfeden Şirmen, antrenörü sayesinde 2018 yılında bu branşa başladı. Aynı yıl Ankara'da yapılan halter şampiyonasında rekor kırarak birinci olan Murat Şirmen, bir süre sonra davet edildiği Ukrayna'nın Kiev şehrinde kendi sıkletinde Dünya Şampiyonu olarak dikkatleri üzerine çekti. Şirmen, İstanbul'da Uluslararası Ağırlık Kaldırma Federasyonu (IPF) tarafından 2020'nin 16 Şubat'ında  düzenlenen Powerlifting Türkiye Şampiyonası'nda ise yine kendi sıkletinde birinci oldu.

YARIŞMAYA EVDE HAZIRLANDI

Araya giren pandemi sürecinde spor salonlarının kapanmasıyla evde çalışmalarına devam eden başarılı sporcu Şirmen, yaklaşık 4 ay evinde günde 1000 şınav çekip tonlarca ağırlık kaldırarak Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen ve milyonlarca insanın canlı olarak izlediği IPL Avrupa Şampiyonası'na hazırlandı. Aralık ayının başında düzenlenen yarışmada, 125 kiloda da boy gösteren Şirmen 160 kilogram ağırlık kaldırarak Avrupa Şampiyonu oldu ve başarılarına bir yenisini daha ekledi.

GÖZLERİM KIZARANA KADAR HAZIRLANDIM

Sessiz sedasız ülkesine altın madalya getiren Şirmen, yaklaşık 600 sporcunun katıldığı yarışmada Türk bayrağını dalgalandırmanın büyük mutluluk olduğunu ifade etti. Murat Şirmen, "Pandemide evde 4 -5 antrenman yaptım. Günde yaklaşık 1000 şınav çektim. Burada yapabileceğim antrenman kadar olmasa da gözlerim kızarana kadar hazırlandım. Bol bol et yiyorum. Günde 1 kiloya yakın et yiyorum. İhtiyacım olan proteini etten almaya çalışıyorum. Bu da masraflı oluyor ama yapacak bir şey yok. Yoksa bu antrenmanın altından kalkamayız çünkü her antrenmanda toplamda 20 tona yakın ağırlık kaldırıyorum" dedi.

EN BÜYÜK MOTİVASYONUM TÜRK BAYRAĞI

Toplamda 4 derecesi olan Şirmen, Moskova'daki başarının ardından Amerika'dan davet aldığını söyledi. Murat Şirmen, "Şimdi Amerika'dan davet aldık. 2021 yılı Kasım ayında Kaliforniya'daki müsabakaya özel davet edildim. Şimdiki hedefim o, orada birinci olmak istiyorum. Beni motive eden Türk ulusu, Türk bayrağı. Her şey Türkiye için. Normalde bu çok masraflı bir spor ama ülkem için her şey feda olsun diyorum" şeklinde konuştu.