AYGÜL KONAR

Edirne’de birçok kişi Bakan Eroğlu’na tepki gösterirken, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş de Bakan Eroğlu’na tepki gösterdi.

“HALKA DÖNÜK OLAN HİÇBİR KURUŞLARI YOKTUR”

Hükümetin Edirne’de hiçbir yatırımı olmadığını vurgulayan İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş,

“Eski Bakan Eroğlu’nun konuşmasını talihsiz bir konuşma olarak karşılıyorum. Edirne 92 yıl boyunca Osmanlıya başkentlik yapmış bir şehirdir. Bu şehir tarihi eserleriyle, doğal yapılarıyla, insanıyla, çok önemli bir şehirdir. Köy kelimesini kullanması, hükümette bakanlık yapmış bir kişinin kendi ayıbıdır. 20 milyarlık bir yatırım yaptık diyorlar ama halka dönük olan hiçbir kuruşları yoktur. Ne yapıldıysa bu dönemlerde ve bir önceki dönemlerde yerel yönetimler vasıtasıyla yapılmıştır. Yerel yönetimlerin kendi imkânlarıyla, şehirlerde, ilçelerimizde vatandaşlarımızın sosyal yaşamları bugün de yaşanabilir hale getirilmiştir. Hükümetin Edirne’ye bakışı çok hassas diyor, Edirne’de hükümetin yapmış olduğu halka dokunur hiçbir şeyi yok. Vatandaşlar bunu görüyor” diye konuştu.

“DÜNYADAKİ DEĞİŞİM TEKNOLOJİNİN İLERLEMESİNDEN KAYNAKLI”

Eski Bakan Eroğlu’nun açıklamalarını talihsiz olarak karşıladığını belirten Mehmet Geçmiş, sözlerini şöyle sonlandırdı: “AK Parti’nin 18 yıllık iktidarlık döneminde, Edirne’de hiçbir şey yokmuş gibi, insanların tuvaleti, çamaşır makinesi, elbisesi, pantolonu yokmuş gibi algı yarattı. Dünya değişiyor. Bilim ve teknolojinin gelişmesiyle 20 yıl öncekinden teknolojik imkânlara ulaşabilmemiz çok daha rahat, ama bu AK Parti sayesinde olmamıştır. Dünyadaki değişim teknolojinin ilerlemesinden kaynaklı. Sanki AK Parti’den önce Edirne’de su yok, tuvalet yok, yol yoktu. Doğru bir yaklaşım değil bu. Bu acele söylemlerini talihsiz bir açıklama olarak görüyorum. Edirne kendi içinde dönebilen, yerel yönetimleriyle yaşam standartları ve sosyal yaşamı ilerleten bir yapıdır, bunu herkes biliyor. Hükümetin Edirne’de vatandaşlara yaptığı, dişe dokunur hiçbir yatırımını göremedik. Zaten Edirne’de yatırım yapmış olsaydı gerekli oyları alırdı. Bundan sonra çok oy alacağını da zannetmiyorum. Vatandaşlarımız görüyor. AK Parti hükümeti döneminde vatandaşlarımız işsizliğe, açlığa mahkûm edildiler. Eğer yatırım yapacaklarsa önümüzdeki yerel ve genel seçimlerde karşılığını alırlar. Karşılığını alamadıkları Edirne’de bu söylemlerle ancak kendilerini kandırabilirler. 11 yıl bakanlık yapmış bir kişinin bu söylemlerini talihsiz olarak karşılıyorum.”