AYGÜL KONAR

Mehmet Geçmiş, açıklamasında projenin yapılmasına karşı olduklarını vurgulayarak, Temmuz ayında açılacak olan mecliste öncelikli gündemin Saros Körfezi olacağının altını çizdi.

“PROJENİN YAPILMASINA KARŞIYIZ”

Geçmiş, projenin yapılmaması için bölge halkı, çevre gönülleri ve Kent Konseyinin tepkilerini dile getirdiklerini hatırlatarak, şunları söyledi: “Anayasal olarak, halkın kendi bölgelerinde gelişen olaylara müdahil olma hakları vardır. Bizlerde, projenin yapılmasına karşıyız. İl Genel Meclisi üyeleri olarak, projeye tepkimizi dile getirdik ve nisan ayı toplantısında, Çevre Komisyonu görüşlerini dile getirdi. Turizm Komisyonu da, raporlarını hazırladı. Corona virüsünün yaşanması nedeniyle, toplantı yapıp konuyu gündeme getiremedik. Temmuz ayında meclisimiz açıldığında, öncelikli gündemimiz Saros Körfezi’ndeki bu olumsuz gelişmeler olacaktır.”

“BÖLGEYE YAPILACAK PROJEYLE BİRLİKTE ÇEVRE, DOĞA VE DENİZ KİRLENECEK”

Projenin yapılmasının bölgeyi olumsuz etkileyeceğini belirten Geçmiş, bölgeye yapılacak projeyle birlikte çevre, doğa ve denizin kirleneceğini bildirerek, “Çevrenin katledilmesine karşı tavrımız nettir. Eğer bölgede herhangi bir olumsuzluk yaşanırsa, bunun geri dönüşü mümkün değildir. Bundan ötürü de, bölgeye sahip çıkılması gerekiyor. Bölgenin nimetlerine şimdiden sahip çıkamazsak, çok geç kalınmış olunabilir. Yetkililer, tepkileri ciddiye alırlar ve yapılan yanlıştan biran önce vazgeçilir. Bölgedeki doğal yapıyı insanlığın hizmetine bırakırlar diye düşünüyorum. Hukukta bu süreçte işliyor ve verilecek karara da, sonuna kadar saygılıyız” şeklinde konuştu.