AA

Geçmiş, İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda yaptığı açıklamada, Saros Körfezi'nin doğal ve ekolojik güzelliklere sahip olduğunu söyledi.

Yapılması planlanan boru hattının çevreyi kirleteceğini iddia eden Geçmiş, "Projede iskelenin yanı sıra FSRU gemilerinin yanaşma alanında görevli römorklar için dolgu platform yapılacak. Römorkların barınması sağlanacak, ayrıca mekanik atölye, marangozhane, elektrik atölyesi, ambarlar, liman irtibat ve kontrol odası, iş alanları da inşaa edilecek. Bölge, bu proje ile turizm bölgesi olmaktan çıkacak, sanayi bölgesine dönüşecektir. Gemilerin faaliyeti sırasında büyük atık ve sızıntılar olacak, bu durumda çevre kirliliği yaratılacaktır." dedi.

Saros Körfezi’nin dünya üzerinde kendi kendini temizleyen üç körfezden biri olduğunu dile getiren Geçmiş“Saros Körfezi yılda üç defa, on gün süren zamanda kendi kendini temizler. Tabanda soğuk su yüzeyde sıcak suyun yarattığı akıntılar körfeze atılan atık maddeleri alır götürür. Böyle bir bölge dünyada üç ülkeye nasip olmuştur. Kıymeti bilinebilmeli. Yerel yönetimlerin ve siyasilerin en büyük önemli görevlerinden biri yaşadığı kentin kültür, sanat ve çevreye olan duyarlı bakış açılarıdır. Çünkü biz bu dünyanın sahibi değil çocuklarımız ve torunlarımız adına emanetçileriyiz.” diye konuştu.