AYGÜL KONAR

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans ile kongreye katıldığını ifade eden Gürcan Kılınç, Edirne İl Başkanlığı görevine seçilen Belgin İba ve yönetiminin güven tazelediğini dile getirdi.

“KONGREMİZ, COVİD-19 SALGIN TEDBİRLERİ KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

Açıklamasında, Mimar Sinan Spor Salonu'nda düzenlenen kongrede partililerin yoğun ilgi gösterdiğini ve adeta bayram havası yaşandığını söyleyen Başkan Kılınç, “Kongreye AK Parti geçmiş dönem Genel Başkanı ve son Başbakan, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız ve AK Parti Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcımız Mustafa Köse, AK Parti Edirne Milletvekilimiz Fatma Aksal, AK Parti Teşkilatlarımız, İlçe Başkanlarımız, Cumhur İttifakı üyeleri, AK Partili İlçe Belediye Başkanlarımız, İl Genel Meclis Üyelerimiz ve partililerimiz katıldı. Cumhurbaşkanımız Sn.  Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla katılım sağladığı kongrede AK Parti Edirne İl Başkanımız  Belgin İba ve yönetim kurulu üyeleri tanıtıldı. AK Parti Edirne 7. Olağan İl Kongremizde canlı bağlantı yolu ile partililere seslenen Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında covid-19 salgınıyla mücadelede en büyük etken olan aşı konusu ile ilgili müjdeli haber verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bir müjdeyi paylaşmak istiyorum’ diyerek 14 Ocak'ta başlayan aşılama uygulaması kapsamında aşı yapılan kişi sayısının 1 milyonu geçtiğini ifade etti. Edirne Mimar Sinan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti 7'inci Olağan Kongremiz, covid-19 salgın tedbirleri kapsamında gerçekleştirildi. Salona girişte ateş ölçümü yapılan kongrede maske ve sosyal mesafe kurallarına uyuma özen gösterildi” dedi.

“AK PARTİ HİZMETTİR, ÜLKEMİZİN KALKINMASIDIR”

Siyasette makam, mevki ve unvanların gelip geçici olduğunu ifade eden AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, “Kalıcı olan geride hangi eserlerin, hangi başarıların, hangi fedakârlıkların bırakıldığıdır. İnanmak başarmanın yarısıdır. AK Parti kadroları olarak bizler dava ahlakı ile hareket ederek, tüm hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyoruz. AK Parti Cumhuriyet'imizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği muasır medeniyetler yolunun günümüzdeki takipçisidir. Geçmişten günümüze bugün ve gelecektir. Velhasıl AK Parti Türkiye'dir ve milletimize hizmet yolculuğudur. Üstad Necip Fazıl’ın değimiyle ‘Zaman bendedir ve mekân bana emanettir!’ Milletimizin gönül rızasını kazanmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

“BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ, BİRBİRİMİZE İHTİYACIMIZ VAR”

Görevi devraldıkları günden itibaren çıktıkları hizmet yolculuğunda milletin gönül rızasını kazanmak adına çalışmalara başladıklarının altını çizen Kılınç, “AK Parti ailesi olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 18 yıldır nice başarılara birlikte imza attık. Tüm bunları birbirimize inandığımız ve güvendiğimiz, tam bir dayanışma içinde hareket ettiğimiz için yapabildik. Biz birlikte güçlüyüz. Bizim birbirimize ihtiyacımız var. Devlet-Millet el ele vererek birçok başarıya imza atmaya devam edeceğimize inancımız tamdır. Şimdi tüm teşkilatlarımızla gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Burada teşkilatlarımıza da çok büyük görev düşüyor. Gayret gösterip mücadele edelim. El ele gönül gönüle bu millete olan borcumuzu birlikte ödeyelim. AK Parti'nin bugüne kadar milletin gönlündeki yerini korumasının girdiği her seçimden açık ara birinci çıkmasının sırrı samimiyetten kaynaklanıyor. Biz milletimize verdiğimiz her sözde samimiyiz. Bunun mücadelesini veriyoruz. Cumhur İttifakı olarak el ele, gönül gönüle gayret göstereceğiz. Cumhurbaşkanımızın çizdiği istikamet doğrultusunda inancımız var. Gayretimiz, mücadelemiz ve cesaretimiz var. Bu milletin hizmetinde olan biz teşkilatlar, omuzlarımızdaki sorumluluğun farkındayız. Hep birlikte gücümüzü, enerjimizi ve vaktimizi 2023 yılı hedeflerimize ulaşmak için kullanacağız. Kongremiz ile yeni ufuklara yelken açacağız. Milletimize hizmet davasını ileriye taşımak adına yeni yönetimlerle Edirne’mizde, yolumuza daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

7. Olağan İl Kongresi'nin ülkeye, millete ve Edirnelilere hayırlar getirmesini temenni eden AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, güçlenen ve yenilenen yönetim kadrosu ile birlikte başarılı projelere imza atacaklarını söyledi.

Kılınç, son olarak, şunları söyledi: “AK Parti Edirne İl Yönetimi ve Belgin İba Başkanlığında yapılan ve tek liste ile gidilen seçimler sonucunda Genel Merkezimizin, İl Teşkilatımızın, Milletvekilimizin teveccüğü ile AK Parti Büyük Kongre Delegeliğine seçildim. Keşan’dan Mustafa Mercan, Mecit Erol, Hakan Çevikel, İl Yönetim Kurulu üyeliğine seçildiler. Görevlerinde başarılar diliyorum. Hayırlara vesile olsun.”