BÜLENT SAYLAM

Dinç, Roman eylem planında partinin kaybedilen belediyelerin il ve ilçe başkanlıklarına destek verilmesi gerektiğini Purçu’ya ilettiğini kaydetti.

ADRESE DAYALI EĞİTİM AYRIMCILIĞA YOL AÇIYOR

Hafta sonu Özcan Purçu ziyareti hakkında konuşan Hasret Dinç, “Genel Merkezimizin, Cumhuriyet Halk Partisi Roman Strateji Eylem Planının Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerde yürütüldüğünü ancak kaybedilen belediyelerde il, ilçe başkanlıklarına destek vererek eylem planının daha uygulanabilir olmasını gerektiğini söyledim. Milli Eğitim kanunda yer alan adrese dayalı eğitim sistemi uygulandığını, bu maddenin acilen çıkarılması zorunlu olduğunu ve bu maddenin ülkemizin tüm bölgelerinde ayrımcılığa yol açtığını dile getirdim.” ifadelerini kullandı.

ÖZCAN PURÇU’LARIN SAYISININ ARTMASI KESİNDİR

Açıklamasının sonunda Dinç, şunları söyledi: “Roman yurttaşlara yönelik politikalar da partimizin vekili Özcan Purçu'nun elinden geleni yaptığını ancak tek başına sayıları 8 milyonu aşan nüfusa yeterli gelmediği ve bölgesel olarak vatandaşların sorunlarının farklı çözümlerinin de farklı olduğunu düşünüldüğünde Özcan Purçu'ların sayısının artması gerektiğini kesindir. Genel olarak düşünüldüğünde iktidara yürüyen partimiz de özellikle roman yurttaşların sayılarının fazla olduğu bölgelerde roman vekillerin olması zorunluluktur.”