MEHMET AYTAÇ

Havsa Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından geçtiğimiz hafta yapılan paylaşıma göre 7200 metrekarelik pazaryeri alanının üzerinin kapanması için başlatılan çalışmalarda sona gelindi. Edirne’de imal edilen 24 ve 27 metre arasında uzunluğa sahip yaklaşık 40 çelik makasın pazaryeri alanına indirilmesi işlemi devam ederken, birleştirilip çatının oluşturulmasına da çok kısa bir süre içinde başlanacağı açıklandı.

HAVSA BEELDİYE BAŞKANI BALKAN: “EN GEÇ BİR AY İÇİNDE İŞİ BİTİRECEĞİZ”

Pazaryerinin üzerinin kapatılması çalışmaları değerlendiren Havsa Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan ise şu açıklamayı yaptı: “Artık yavaş yavaş pazaryerimizin çelik makasla kapanması işinin sonlarına doğru yaklaşıyoruz. Şu ana kadar 6 tane çelik makasımızı indirdik. Yaklaşık 40 adet çelik makasımız olacak. Bunları indirdikten sonra bir iki gün içinde yerlerine oturtmaya, birleştirmeye ve yaklaşık 7 bin metrekare olan çatımızı tamamlamaya başlıyoruz. Bir aksilik olmazsa, hava durumu izin verirse öngördüğümüz 15-20 gün içinde inşallah pazaryerimizi tamamlamış olacağız. Bu güzel ve büyük ölçekli projeyi ilçemizin hizmetine sunmuş olacağız.”

KEŞAN’DA NE ZAMAN YAPILACAK?

Havsa Belediyesi’nin video paylaşımını izleyen bazı Keşanlı vatandaş ve esnaflar ise gazetemize ulaşarak; “Havsa, Keşan’a göre küçük bir ilçe ama pazaryeri sorununu çözdüler. Bizde ise konuyla ilgili olarak sürekli tartışma ve polemikler yapılıyor ama bir adım atılmıyor. Keşan’da ne zaman pazaryerinin üzeri kapatılacak?” şeklinde mesajlarını ilettiler.