AA

Dernek üyeleri Saraçlar Caddesi'nde kurdukları stantta vatandaşlara hayvan haklarını içeren broşür dağıttı. Hayvanseverlere sokaktaki köpekleri beslemeleri için ücretsiz mama da veren dernek üyeleri, Dünya Hayvanları Koruma Günü'ne ilişkin vatandaşları bilgilendirdi.

EDHAYKO Başkanı İbrahim Dönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanları hayvan sevgisi ve hayvan hakları konusunda bilinçlendirmek için bu kampanyayı düzenlediklerini belirterek, çocukların ve vatandaşların standa ilgi gösterdiğini ifade etti.

"YENİ NESİL HAYVAN SEVGİSİ KONUSUNDA DUYARLI"

EDHAYKO Başkan Yardımcısı Yağmur Islattı da çocuklara hayvan sevgisini kazandırmak amacıyla okullarda seminer düzenlediklerini anlatarak, "Burada ücretsiz dağıttığımız mamalardan öğrencilere de verdik ve bir sokak hayvanını beslemelerini istedik. Onlara bir sokak hayvanından hediye gelmiş gibi anahtarlık dağıttık. Aynı zamanda bir sokak hayvanı adına onlara bir mektup yazdık. Bu mektupta da sokak hayvanlarının da sevgiye muhtaç olduklarını, beslenmeye, barınmaya ihtiyacı oldukları anlatılıyor. Çocuklardan çok olumlu dönüşler aldık. Yeni nesil hayvan sevgisi konusunda duyarlı." diye konuştu.

Islattı, hayvanlara şiddet uygulayanlara ağır cezalar verilmesini ve yasaların bu yönde yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

"HAYVANLARI SEVMEYEN İNSANLARI DA SEVMEZ"

Bulgaristan'dan gelen Georgi Boyko, ücretsiz köpek maması kampanyasının hayvan sevgisini teşvik ettiğini anlattı.

Hayvanları çok sevdiğini ve hediye aldığı mamayla evinin yakınındaki sokak köpeklerini besleyeceğini dile getiren Boyko, bu kampanyanın bir örneğini de hayvanseverlerle Bulgaristan'da düzenleyeceğini belirtti.

Vatandaşlardan Murat Alkan da bu tür kampanyaların önemli olduğunu dile getirerek, "Bu tür diyaloglarla insanlar arasındaki iletişim de gelişiyor. Hayvanları sevmeyen insanları da sevmez. Bu duyarlı kampanyayı düzenleyenlere teşekkür ediyorum. Dünya genelinde bu etkinliklerin artması gerekiyor. Burada aldığım mamayla oğlumla birlikte mahallemizdeki sokak köpeklerini besleyeceğiz." dedi.