HABER MERKEZİ

Gözaltı sonrası sağlık kontrolünden geçirilen göçmenler, işlemlerinin tamamlanmasından sonra sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine konuldu.

Bulgaristan-İstanbul hattında tur gezileri düzenleyen bir otobüs önceki gün İstanbul'dan yola çıktı. Bulgaristan'a dönüş için yola çıkan otobüs, Edirne yolu üzerinde yakıt ve ihtiyaç molası için durduğu bir istasyonda mola verdi. Otobüsün Bulgar şoförü bu sırada, her 2 ön tekerinin dingili ile şase arasında 2 kişinin olduğunu fark etti ve durumu polise haber verdi. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis göçmenlerin bulundukları yerden çıkarıp gözaltına aldı. Gözaltı sonrası sağlık kontrolünden geçirilen göçmenler, işlemlerinin tamamlanmasından sonra sınır dışı edilmek üzere geri gönderilme merkezine konuldu.

PES DEDİRTEN KAÇIŞ PLANI

Avrupa umuduyla yola çıkan göçmenlerin hayatlarını hiçe sayarak kaçış planları, yaşadıkları çaresizliği de gözler önüne seriyor. Göçmemelerin daha önce birçok kez TIR dorseleri ve Tren vagonlarında gizlice binerek umuda gidiş yolculuğu girişinde bulunmuştu. Genellikle hüsran ile sonuçlanan bu yolculukların sonuncusu ise Bulgar şoförü ve otobüs yolcularında şok etkisi yarattı. Olayla ilgili cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde, yakalanan 2 göçmenin hayatlarını hiçe sayarak tekerler ile şase kısmını arasına girdiği görüldü. Bulgar şoförü ve yolcularında tepki gösterdiği ikilinin otobüs altında kaçış planı pes dedirtti.