HABER MERKEZİ

 “HAYAL İÇİNDE YÜRÜTMEMEMİZ GEREKİR”

Avrupa Birliği Dış İlişkiler Komisyonu’nun Tekirdağ’da hayata geçirilen ve Edirne’de de uygulanmasıyla ilgili soru önergesini içeren ‘Hayal Adası’ projesiyle ilgili rapor Komisyon Başkanı Önder Cin tarafından meclise sunuldu. Söz konusu raporda; “Projeye göre 2 atölye, 1 Sağlık Destek Hizmet Merkezi faaliyete geçirilmiştir. Komisyonumuzca yapılan araştırma ve incelemeler neticesinde bazı atölyelerin yerlerinin değiştirilmiş veya başka bir dükkâna taşınmış olduğu ilgili alanın yaklaşık 2 senedir aktif olarak kullanılmadığı geçmişte bir dönem kullanılmasına rağmen özellikle kış aylarında tamamen kendi haline bırakıldığı öğrenilmiştir. Kooperatif yönetiminden ayrılan kişilerin proje yürütücüsüne aktardığına göre kooperatif yönetiminde anlaşmazlıklar ortaya çıkmış ve fikir ayrılıkları dolayısıyla alanın kullanım süreci uzun süredir tıkanmış durumdadır. Ayrıca ilgili alanın Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Tekirdağ Valiliğine tahsisi farklı bir karar alıncaya kadar belirsiz olduğu Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından ilgili alanın yıkımına yönelik meclis kararı alındığı ancak henüz uygulamaya konulmadığı görülmektedir. Hayal Adası Kooperatifi tarafından işletilmesine karar verilen bu yerin tüm alanlarının tam kapasiteyle hiçbir zaman kullanılmamış olduğu ve son dönemde de tamamen atıl durumda kaldığı izlenimi edinilmiştir. Proje bittikten bir yıl sonra beklenen sonuçlar alınabiliyordu ancak daha sonra geçmiş hafızalarda yer alan uygulamalara yer verildiği için alınan eğitimlerin etkisi ve Hayal Adası Projesi etkinliği sıkıntıya uğramıştır. İlimizde buna benzer ‘Karaağaç Gölgesinde Yeşeren Umutlar Projesi’ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından hazırlanmış olup, Trakya Kalkınma Ajansı Hibe Desteği olarak 1.300.000,00 TL, Edirne il Genel Meclisi Kararı ile il özel İdaresi 622.747,36 TL, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü 80.157,60.TL, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası 5000,00 TL olmak üzere 4 proje ortağının toplam 2.007.904,96 TL'lik bir bütçe oluşturulmuştur. Böylesine sosyal projelerin proje içeriğini okuduğumuz zaman heyecanlanabileceğimiz hedefler vardır. Proje ile kadına yönelik olarak planlanan eğitimler, atölyeler ve işletme ile bölgedeki birey ve ailelerin bilgi, bilinç düzeylerini, istihdam edilebilirliklerini ve toplumsal yaşama katılımlarını artırmaya yönelik faaliyet gösterecek olan ‘Karaağaç Gölgesinde Yeşeren Umutlar Projesi’ Edirne' de ilk olacaktır. Ancak olumsuzlukları önceden görebilmeli Hayal Adası gibi hayal içerisinde yürümememiz gerekmektedir” denildi.

GÜMÜLCİNELİ: “ADETA KALABALIKLARLA GURUR DUYMAYA BAŞLADIK”

Gündemdışı söz alan CHP Grup Başkanı Erdoğan Gümülcineli, pandemiye rağmen gerçekleştirilen AK Parti kongrelerini eleştirerek, “Sosyal mesafe anlamında uymamız gereken kurallara başta kurum ve kuruluş, siyasi partiler olmak üzere örnek olmak durumundayız. Vatandaşa; ‘sosyal mesafeye uymadın’, ‘mekanda iki kişi bulundun’ veya ‘dışarıya çıktın’ deyip binlerce lira ceza yazıyoruz. Neredeyse ceza sektörü oluştu. Vatandaşımıza dağıttığımız bir nebze yardımı, oluşturduğumuz bu ceza sektöründen dağıtmaya başladık. Bu anlamda hepimizin bu kurallar uyma gibi zorunluluğu var. Kendimizden ziyade karşımızdaki insanlar korumak zorundayız. Bu anlamda son günlerde AK Parti’nin yaptığı il ve ilçe kongrelerine şahit oluyoruz. Bakıyorum ki, sosyal mesafeye, yasaklara uyulması gerekirken adeta kalabalıklarla gurur duymaya başladık. Çifte standart bu. Hepimiz bu kurallara uymak zorundayız. Bizler burada 25 il genel meclis üyesi kurallara uymaya çalışıyoruz. Böyle giderse bu gidişat sosyal patlamaların da habercisi olabilir. Bu anlamda ben grubum adına bu sosyal mesafe kurallarına hassasiyetle uyulması, aksi takdirde toplum vicdanında ciddi şekilde yara alınacağını, neslimizin büyük yaralar alacağını bilmelerini istiyorum” şeklinde konuştu.

AKBULUT: “ABARTILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Gümülcineli’ye cevap vermek üzere söz alan AK Parti Grup Başkanı Nedret Akbulut, eleştirilerin abartılı olduğunu belirterek, “AK Parti kongreleri ile ilgili Erdoğan arkadaşımızın söylediği seyrettiğimiz kanallara bağlı bu görüntüler. Ben Erdoğan beyin gördüğünü göremiyorum şahsen. Gerekli önlemler itinayla alınıyor. Bizde bu kongreleri yaşıyoruz. Bazen istenmeyen ufak tefek hoş olmayan görüntüler yansıyabilir, bu tür toplantılarda bunlar doğaldır. Ben sizin gördüğünüzü gözlemlemedim. Abartıldığını düşünüyorum” dedi.

ÜSTÜN: “GERÇEKLERİ GÖRÜP PERDE ARKASINA ATMAK DOĞRU DEĞİL”

Akbulut’un ardından söz alan CHP İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Üstün ise, “Sevgili Nedret hocam pandemi ile ilgili ‘taraflı yayın kuruluşlularına bakarsanız oradan görürsünüz’ dedi. AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Burak Canbaz’ın kongre paylaşımları ortada. Gerçekleri görüp perde arkasına atmak doğru değil. Kongrelerle ilgili başka şeyler üretmeyin. Sizin gençlik kollarınızın yayınları var, başka yayın kuruluşu aramaya gerek yok. Adalet herkese lazım. Kahvecinin, kahvesini açamadığı; lokantacının lokantasını açamadığı bir ortamda siz kongre yapıyorsanız burada bir düşünmek, bakmak lazım” ifadelerini kullandı.