HABER MERKEZİ

Gürsel Şimşek’in İYİ Partiden istifasına ilişkin basın açıklamasında şahsına ve partililerine yönelik ağır ithamlarda bulunduğunu vakıf olduğunu söyleyen Türkay, “Her ne kadar polemik yaratmak istemesem de bu iddia ve sözlere cevap verme zorunluluğum hasıl olmuş ve beklenmektedir.” dedi.

Şimşek’i şahsen çok tanımadığını ancak Edirne’de siyasete çok emek vermiş biri olarak tanıdığını kaydeden Türkay, “Ancak açıklamaların ki bazı ibareleri talihsizlik olarak değerlendiriyorum. Dünkü açıklamalarının ana nedeninin ise siyaseten verdiği emek ve uğraşlar sonucunda haklı şahsi beklentilerine karşılık alamamaktan kaynaklı olduğu ortadadır. Bununla birlikte bizlerinde her şeyi doğru yaptığımız iddiasında da değiliz. Ancak her ne sebeple olursa olsun Edirne’deki yapılan yanlışların muhatabının ve sorumlusunun şahsım olduğunu hem kendisine hem kamuoyuna bir kez daha hatırlatırım.

Her ne kadar polemik yaratmak istemesem de bu iddia ve sözlere cevap verme zorunluluğum hasıl olmuş ve beklenmektedir.

Bu sebeple;

Atatürk’ün çizdiği yolda ilerleyen ve onun sözlerini felsefe kabul eden biri olarak, kendisine, Atamızın dönem dönem söylediği sözleri birbirine bağlayarak cevap vermek en doğrusu olacaktır.

Sayın Şimşek; Her ne suretle olursa olsun, hizmet edenler milletten büyük mükafatlar bekliyorlarsa kesinlikle doğru bir harekette bulunmuş olmazlar. Milletten çok şey istememeliyiz. Hizmet edenler namus vazifelerini yerine getirmekten başka bir şey yapmamışlardır. Hiç bir zaman şahsi güceniklerimi birtakım menfi teşebbüslerle tatmine kalmak adiliğine tenezzül etmem. Bizim yüzümüz her zaman temiz ve pak idi ve her zaman temiz ve pak kalacaktır. Yüzü çirkin, vicdanı çirkinliklerle dolu olanlar, bizim vatanseverce, vicdanlıca ve namusluca hareketlerimizi küçük ve çirkin ihtirasları yüzünden, çirkin göstermeye kalkışanlarıdır. Saygı ve sevgiyle kalın.” şeklinde konuştu.

GÜRSEL ŞİMŞEK NE DEMİŞTİ?

İYİ Parti Edirne İl Teşkilatı Üyesi ve MHP Edirne eski İl Başkanı Dr. Gürsel Şimşek, yaptığı açıklamada; kendisi, eşi ve iki çocuğuyla birlikte İYİ Parti üyeliklerinden istifa ettiklerini açıklamıştı. İYİ Parti'nin kuruluş aşamasında Meral Akşener’in liderlik karizmasının bazı partililerin başını döndürdüğünü öne sürmüş, seçim sonuçlarının MHP ve İYİ Parti açısından oldukça şaşırtıcı olduğunu belirten Şimşek, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerindeki süreçle ilgili değerlendirmelerde bulunmuştu. Şimşek ayrıca; Mehmet Tolga Akalın'ın Edirne'de Şimşek ailesini dışlayarak bir parti kurma süreci gerçekleştirdiğini iddia etmişti. Son olarak da Şimşek, “Bu insanların olduğu bir partide bu ilde bu ile hizmet gelmez. Bu şartlar altında da bu insanların bulunduğu partide siyaset yapmak bana tamamen zul gelmektedir. Bunlarla birlikte adımın anılmasını asla istemiyorum. O nedenle bugün itibariyle İYİ Parti'yle olan bütün ilişkilerimi ben ve eşim kesiyoruz. Bu kafalar hakim olduğu sürece bundan sonra İYİ Parti ile asla birlikte olmayacağız, çalışmayacağız.” diye konuşmuştu.