HABER MERKEZİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, performans değerlendirmesi ve Edirne İl Başkanlığı’nda yaşanan olaylar nedeniyle İl Başkanı Ekrem Demir ile aralarında Zafer Sarıkeçe’nin de bulunduğu 9 ilçe başkanını görevden almış ve il ve ilçe teşkilatları da yeni görevlendirme yapılanana kadar kapatılmıştı.

HEM PARTİLİLER HEM DE GÖNÜLLÜLER İMZA TOPLADI

Yaşanan gelişmelerin arından Keşan’da bir imza kampanyası başlatıldı. İYİ Parti eski İl Başkanı Ekrem Demir ve eski Keşan İlçe Başkanı Zafer Sarıkeçe’nin, yeniden başkanlık görevine getirilmesi için İYİ Parti Genel Merkezi’ne gönderilmek üzere toplanan imzalar gündem olurken Sarıkeçe ilk kez konu hakkında konuştu.

Bugün itibariyle 400’ye yakın üye ve gönüllü imzasını olduğunu belirten Sarıkeçe, “Sadece İYİ Parti üyeleri değil; halkın da bir teveccühü olmuş” diyerek mutlu olduğunu söyledi. Verilen destek için teşekkür eden Zafer Sarıkeçe, “Bu desteği görmek, bir şeyler yapabilmiş olabilmenin mutluluğunu yaşamak ve samimiyeti görmek çok mutlu etti. Teşekkür ettim. Bu bizim Edirne’de bir şeyler yapmamızın bir karşılığıdır diye düşünüyorum” dedi.

SON DEĞİL BİR BAŞLANGIÇ

Yaşanan gelişmeler ve devam eden süreç ile ilgili olarak, “Üyelerimiz müsterih olsunlar” diyerek sözlerine devam eden Zafer Sarıkeçe, “Genel merkezimizin aldığı karar tartışılacak bir karar değil. Konu genel merkezin idaresinde. Ben en hakkaniyetli kararın verileceğine inanıyorum. Bunun son değil bir başlangıç olduğuna inanıyorum ve İYİ Parti’nin daha ileriye gitmesi için alınacak en doğru kararın Genel Başkanımızın en doğru kararı alacağına da inanıyorum. Bizlerin yeniden görev alıp almamamız önemli değil; bunun samimiyetle de altını çiziyorum. Bana 3.5 yıllık bir hizmet şansı verildi. Bu partiye kötü bir zamanda geldim. Herkesin bahane gösterip kaçtığı zamanda elimi taşın altına soktum. İyi ki de elimi taşın altına sokmuşum, iyi ki bu ailenin içine girmişim ve çalışma fırsatını yaratmışım ki bu samimiyetin karşılığını görüyoruz. Biz de elimizden geleni partimiz için yaptık. Bundan sonra da kenara çekileceksin deseler de şahsen üzülmem. Görevimi yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Allah katında biliyorum ki ben, elimden gelenin fazlasını yaptım. En kıymetli vaktimi de verdim, ailemden ve işimden verdim; ama sonuç olarak partime halel getirmedim. Bunun mutluluğunu yaşıyorum” diye konuştu.
İYİ Parti’de görevden almalar olsa da il bazında kapatmanın ilk olduğu Edirne teşkilatında, bölge izlenimlerine göre İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e verilecek rapor doğrultusunda atama yapılacağı tahmin ediliyor.