HABER MERKEZİ

Cingöz, pandemiden dolayı bazı işletmelerin 14 aydır kapalı olduğunu hatırlatarak, “10 bin TL yardım da verseniz yetmez. Bazı iş yerleri aşağı yukarı hiç açılmadı. Örneğin birahaneler kapandı, bir daha bir gün açılmadı” ifadelerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pandemi döneminde zarara uğrayan esnafın birinci gurubuna 5 bin TL, ikinci guruba ise 3 bin TL hibe desteği verileceğini geçtiğimiz günlerde duyurdu.

Cingöz, esnafa verilecek desteğin az da olsa iyi olduğunu ifade etti.

Bazı işletmelerin 14 aydır kapalı olduğunu kaydeden Cingöz, “10 bin TL yardım da verseniz yetmez. Neden yetmez? 14 aydır bu iş yerleri kapalı. Yani düşünün ki, kirası bin lira olsa, 14 aydır sadece kira gideri. Bin lirayı aşkın Bağkur primi var. Yani yeterli değil tabi ki. Ama yine de emeği geçenlerden ‘Allah razı olsun’ diyoruz. Teşekkür ediyoruz. Hiç yoktan iyidir. Bazı iş yerleri aşağı yukarı hiç açılmadı. Örneğin birahaneler kapandı, bir daha bir gün açılmadı. Kantinler bir ay açık kaldı. 13 aydır onlar da kapalı. Bu yeterli olur mu? Olmaz tabi ki” şeklinde konuştu.