SONGÜL KONAR

1 Temmuz tarihinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından elektrik satış fiyatlarında tüm abone grupları için yüzde 15 oranında, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ)’ın ise doğalgaza yüzde 12 zam yaptığı açıklandı.

Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, elektrik ve doğalgaza yapılan artışları esnaf açısından değerlendirirken, zamların sadece esnafı değil herkesi olumsuz etkileyeceğini söyledi.

“İNSANLARIN KAZANÇLARI, GELİRLERİ BU ZAMLAR BOYUTUNDA DEĞİL”

Pandemiden yeni çıkan esnafın zamlar karşısında zorluk çekeceğini söyleyen Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz; “Tabi ki yapılan zamlar hem vatandaşı hem esnafı herkesi olumsuz etkiliyor. Ama insanların kazançları, gelirleri bu zamlar boyutunda değil, insanların gelirlerinde artış yok. Giderlerinde artış var. Bu da herkesi mağdur edecektir” dedi.

“KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNİN KALDIRILMASI ESNAFI OLUMSUZ ETKİLEYECEK”

Kaldırılan kısa çalışma ödeneğini ve işten çıkarma yasağını da değerlendiren Cingöz, “Kısa çalışma ödenek desteği bitti, işten çıkarma yasağı kaldırıldı. Kısa çalışma ödeneğinin kaldırılmış olması esnafı olumsuz yönden etkileyecektir. İşten çıkarma yasağı olduğu için işçisini işten çıkaramıyorlardı. Ama şimdi çıkarabilecekler. Gerçekten hayırlısı olsun diyorum” diye konuştu.