SONGÜL KONAR

Kemal Cingöz, yaptığı değerlendirmede, kısıtlı da olsa hem Edirne esnafı hem de vatandaşlar için sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi.

Cingöz ayrıca, Yunanistan’dan gelen veya Yunanistan’a gidecek olan vatandaşların, hala devam eden koronavirüs kurallarına uymaları konusunda hatırlatmada bulunarak, aşının ertelenmemesi gerektiğini belirtti.

“SIRASI GELEN ESNAFIMIZ DA VATANDAŞIMIZ DA AŞISINI MUTLAKA YAPMALI”

Kemal Cingöz, konuşmasında şu ifadelere dikkat çekti: “Yunanistan kapılarını uzun bir zaman sonra açtı. Hem Edirne esnafı hem ekonomi açısından önemli ve sevindirici bir gelişme oldu. Bu gelişmeden büyük memnuniyet duyduk. Esnaf da vatandaş da uzun zamandır bunu bekliyordu. Beklentimiz iki tarafın da tamamen rahat bir şekilde gelip gitmesi. Ülke genelinde vaka sayılarında ciddi bir artış mevcut. Tamamen açılıp ardından kapanacak olsaydı kötü olurdu. Kısıtlamalı da olsa kapıların açılması iyi oldu. Edirne esnafı ve ekonomimiz birazda olsa rahatlar diye umuyoruz. Gelen veya gidecek olan vatandaşlar, mevcut olan koronavirüs kurallarına mutlaka uymalı. Özellikle esnafımız daha çok dikkat etmeli. Esnafımız kapalı alanda çalışıyor, dükkâna girecek olan vatandaşlar da esnaf da maske ve mesafesine kesinlik dikkat etmeli. Yeniden kapanmamak için dikkat etmeliyiz. Vakalar temas ile artıyor. Kısıtlama olduğunda vaka sayıları düşüyor, kısıtlamalar kalktığında vaka sayıları artıyor. Kurban Bayramı tatili uzun olduğu için insan hareketliliği çok oldu. Bu hareketliliğin ardından vakalar ve ölüm sayılarında artış yaşandı. Sırası gelen tüm vatandaşlarımız aşısını mutlaka olmalı. Edirne’de aşılanma yönünde bir sıkıntı yok, sıkıntı ülke genelinde var. Türkiye’de aşılama oranı en iyi iller arasında Edirne var. Bizim aşılanmış olmamız yetmiyor. Aşı bulaşıyı engellemiyor, hastalık yine bulaşabilir ama daha hafif atlatılır. Sırası gelen esnafımız da vatandaşımız da aşısını mutlaka yapmalı.”