EDİRNE GÜNDEM GAZETESİ

Edirne’de yakın dönemde hemen hemen her yıl meydana gelen sel ve su taşkınlarında selzedeleri kurtarmak için 2016 yılında Kızılay Edirne Şube Başkanlığı, tanesi 28 bin dolardan Amerika’dan 2 adet 12 kişilik lüks tekne satın aldı. Tartışma konusu olan bu tekneler alındığı tarihten itibaren Edirne’de taşkın olayı yaşanmayınca kullanılamadı. Görevli personeli ve bakım gibi maliyetleri bulunan tekneler, Edirne Kızılay Şubesi tarafından Keşan Belediyesi’ne tahsis edildi. Belediye ile Kızılay Edirne Şubesi arasında imzalanacak sözleşme ile tekneler Saros Körfezi kıyılarında tatilcilerin hizmetinde olacak.

BELEDİYE MASRAFLARI KARŞILAYACAK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kızılay Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay, teknelerin hala Kızılay Edirne Şubesi’nin olduğunu belirterek, “Bu tekneler konusunda Keşan Belediyesi destek olmuştur. Tekneler hala bizimdir. Keşan Belediyesi, teknelerin bakımı, yakıtı ve personel giderlerini karşılayacaktır” dedi.

TATİLCİLERE HİZMET VERECEK

Teknelerin sahil turu yapmak isteyenlere hizmet vereceğini ifade eden Çakay“Teklerimizin Enez Liman İşletme Müdürlüğü’ndeki işlemlerini tamamlıyoruz. Birkaç güne kadar faaliyete geçecektirler. Önce tanıtım turu yapmayı planlıyoruz. Tekne gezilerinde şehit aileleri ve gazilerimize öncelik tanınacaktır” ifadelerini kullandı.

GELİRİ KIZILAY’A

Korona virüsü nedeniyle düzenlenecek gezilere sosyal mesafe ve diğer kurallara uygun hareket edileceğini dile getiren Çakay“Kızılay’ın iktisadi işletmesi var. Bu vasıtayla makbuz karşılığı turlar düzenlenecek ve geliri bizim olacak. Burada Keşan Belediyesi bizlere destek olarak iyilik yapmış oluyor. Bu teknelerin her gün bir maliyeti vardır” diye konuştu.