HABER MERKEZİ-EDİRNE GAZETESİ

Bu kapsamda 20 Ağustos 2020 tarihinde Edirne Ticaret ve sanayi Odası’nda Edirne’de yaşayan ve LÖSEV’e kayıtlı ailelere taze et ve et ürünleri destekleri sunuldu. 

20 AİLEYE ET YARDIMI YAPILDI

Edirne Gazetesi’nden Yeşim Dramalı’nın haberine göre LÖSEV Edirne Temsilcisi Ceylan Toker, LÖSEV olarak dağıtımların hep yapıldığını, ancak pandemi dolayısı ile işini kaybeden ailelerin olduğunu, evde daha çok vakit geçirildiği için gıdaya ihtiyacın arttığını belirterek et dağıtımını sıklaştırdıklarını söyledi.
LÖSEV il temsilcisi ve aynı zamanda LÖSEV’li çocuk annesi olan Toker, “Aynı zamanda LÖSEV ailesindenim. İyileşmiş çocuk annesiyim. Bugün burada 20 ailemize et dağıtımı gerçekleştirdik. Et dağıtımlarımızı bağışçı ve gönüllülerimizin yardımlarıyla yapmaktayız. Pandemi sürecinde olduğumuz için bu sene vakfımız et dağıtımına ağırlık verdi. Pandemi dolayısıyla ihtiyaçlı ailelerimizin ihtiyaçları daha da arttı. Kimi tedavi görüyor kimi işinden oldu. Maddi, manevi zor bir süreçte olduğumuz ve evde kalma süresi arttığı için ailelerimizin bu desteğe daha çok ihtiyacı oldu. Bundan dolayı vakfımız et dağıtımını arttırdı” dedi.

ZENGİN BESLENEN HASTALARIN VÜCUT DİRENCİ YÜKSELİYOR

LÖSEV yaptıkları et yardımları hakkında şu bilgileri verdi: Lösemi ve kanser tedavisi gören çocuk ve yetişkinlerin iyileşmesi için protein ağırlıklı beslenmeleri çok önemli. Bu nedenle LÖSEV, 12 ay boyunca kayıtlı hastalarına kırmızı et yardımını sürdürüyor. En yüksek protein kaynağı olan et ve et ürünleri hastaların beslenmesinde çok önemli bir yere sahip. Yüksek protein içerikli et ürünleri tüketerek sağlıklı beslenen hastalar zorlu tedavi sürecini daha kolay atlatıyorlar. LÖSEV’e kayıtlı ve yüzde 90’ı asgari ücret altında geliri olan lösemi ve kanser hastaları yalnızca Kurban Bayramı’nda değil, tüm yıl taze et ürünleri ile beslenebiliyor. Et ve diğer gıdalardan zengin beslenen hastaların vücut direnci yükseliyor, vücut savunmaları güçleniyor ve böylece hastalıkları kolayca yenerek iyileşiyor.

EVLERE KADAR ET YARDIMI

Et dağıtım desteklerini dokuz ilde bulunan LÖSEV Şubelerinin yanı sıra Türkiye genelindeki ev ziyaretlerinde ve anlaşmalı marketlerden ulaştıran LÖSEV, yıl boyunca ailelerin düzenli olarak et ve et ürünleri yemesini sağlıyor. Binlerce LÖSEV’ekayıtlı hasta ailesi yapılan kurban bağışları sayesinde taze et ve et ürünleri tüketebiliyorlar.

KURBAN BAĞIŞLARI HAYAT VERİYOR 

Kurban Bayramı’nda LÖSEV’in aldığı kurban vekâletleri yıl boyunca ihtiyacı olan ailelere eşit ve adil şekilde dağıtılıyor. Yerinde ve uzaktan yapılan sosyal incelemeler sonucu ihtiyacı olduğu tespit edilen ailelere destek veriliyor.

Siz de LÖSEV e destek vermek ve “bu çorbada benimde tuzum olsun” demek isterseniz 0212 268 68 68 no’lu telefondan ulaşabilir, www.losev.org.tr internet sayfasından tüm çalışmaları inceleyebilirsiniz.