AYGÜL KONAR

Geçmiş, yaz aylarında çok fazla olumsuzluklara rastlamadıklarını fakat dışarıdan gelen bazı vatandaşların, diğer vatandaşlara hastalık bulaştırdığını söyledi. 

“VATANDAŞLARIMIZA UYARILARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Bulundukları köylerin yanı sıra, ilçeler ile birlikte hareket ettiklerini ifade eden Geçmiş, sözlerine şöyle devam etti: “Yaz sezonunda valimizin talimatı ile birlikte ilaçlama ekiplerimiz bir fiil çalışmalarına, ilaçlamalara ve hijyen kuralları ile ilgili denetimlerini sürdürdüler. Bulunduğumuz köylerin yanı sıra ilçeler ile de birlikte hareket ettik. Yaz sezonunda çok fazla olumsuzluğa rastlamadık. İkinci dalganın başlaması ile birlikte hem ilçelerimizde hem merkezimizde hem de köylerimiz de bazı farkındalıklar var. Kesin rakamlara ulaşamasak da gözle görülen ikinci dalga patlaması var. Vatandaşlarımıza uyarılarımız devam ediyor. Hijyen, maske ve mesafe kurallarına dikkat edilirse pandemiye yakalanmadan bu süreci inşallah atlatırız.”

“DIŞARIDAN GELEN VATANDAŞLARDAN SIKINTILAR YAŞIYORUZ”

Vatandaşların kalabalık yerlerden köylere kaçtıklarını ve bu nedenle bazı sıkıntılar yaşandığını vurgulayan Geçmiş, “Yaz sezonunu bitirdik ama çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor. İşyerleri veya odalar da dahil ilaçları bittiği takdirde bizlere mutlaka haber vermelerini söylüyoruz, hem ilaçlarımızı gönderip hem de ekip arkadaşlarımıza ilaçlamaları yaptırtıyoruz. Mücadelemize devam ediyoruz. Çok büyük olumsuzluklara rastlamadık. Köylerimize dışarıdan gelen çok fazla vatandaş var. Hastalık bulaşan vakalara rastladık. Tespit edilen kişiler karantinaya alındı. Hala hasta olan kişilerin tedavileri sürüyor. Yoğun bakımda yatan hastamız çok yok diye biliyorum, yatan birkaç hastamızın da kronik hasta olduğu için yattığı biliniyor. Pandemi ile ilgili ilaçlama çalışmalarımız ciddi şekilde hız kesmeden devam ediyor. Muhtarlarımız ile devamlı iletişim halindeyiz, onlarla olan bilgilendirmelerimiz de devam ediyor. Dışarıdan gelen vatandaşlardan sıkıntılar yaşıyoruz. Vatandaşlarımız, dışarıdan gelen diğer vatandaşlar ile mesafeli olmalı, gelen vatandaşlar da bence test yapmalı. Vakalar yaz aylarına göre daha da arttı. Herkesin tedbirli ve dikkatli olmasını istiyoruz” diye konuştu.