HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Tarım için vazgeçilmez gübre fiyatlarının yüzde 300'lere varan bir artışla tahmin edilemez fiyat boyutuna ulaştığını belirten Tercan, “Geçmişte zirai donatım kurumları çiftçinin gübre ihtiyacını karşılayarak piyasayı bu konuda düzenlerken, bugün tarım kredi kooperatifleri bu konuda yetersiz kalmaktadır. Dekar başına kullanılan gübre miktarı 40 kilo olup, dekar başına en az 20 kilo gübre desteği sağlanmalı ve çiftçiye acilen can suyu verilmelidir. Tüm çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine ve Ziraat Bankası’na olan mevcut borçlarının şartsız ve faizsiz bir şekilde ertelenmesi veya yeniden yapılandırması, ötelenmesi, elektrik ve su borçlarının da affedilmesi bütün yüzleri güldürecektir” dedi.

ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ ALINMAMASI VE ASGARİ ÜCRETLİYE ULAŞIM DESTEĞİ VERİLMELİDİR

Zakir Tercan, DSİ tarafından yönetilen sulama birlikleriyle ilgili şikayetlerin her geçen gün arttığını ifade ederek, “Çiftçi aleyhine ardı ardına başlatılan icra takipleri ve sulama birliklerinin çiftçilere adil davranmadığına ilişkin iddialar dikkate alınmalı ve denetlenmelidir. Ekonomik sorunların başında enflasyon gelmektedir. Bu kapsamda çalışanların, emeklilerin aylıklarında ve asgari ücrette artış yapılırken bu durumun dikkate alınacağına inanıyorum. Emekli aylıklarında iyileştirmeler yapılmalı, sağlık hizmetlerinde alınan bazı katılım payları emeklilerden alınmamalıdır. MHP olarak net asgari ücretin açlık sınırının üzerine çıkarılması, asgari ücretten vergi alınmaması ve asgari ücretliye ulaşım desteği verilmelidir. Muharip gaziler özlük hakları ve maaş konusunda diğer gazilere göre mağdurdurlar. Bu mağduriyetin giderilmesi, tüm gazilerin maaş ve özlük haklarının eşitlenmesi uygun olacaktır. Onları rahat yaşatmak önemlidir. Gazilerimiz, ÖTV muafiyeti kapsamında almış oldukları engelli araçlarındaki 330 bin TL'lik sınırlandırmanın kaldırılmasını beklemektedirler. Gazilerimizin yüzlerini güldürelim” diye konuştu.

MHP KIRSAL KALKINMA VE KÖYLÜSÜNÜN MEMNUNİYETİ İÇİN ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEKTİR

Mali müşavirler ve yeminli mali müşavirlerin parasını alamadıkları gelirlerin katma değer vergisini ödemek zorunda kaldığını dile getiren Tercan, “Meslek mensupları için KDV oranının yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmesidir. Çırak ve kalfalarımız için ödenen iş kazası ve meslek hastalıkları primi emeklilik gününe sayılan bir düzenlemeyle SSK'lar için de yapılırsa sanayi sitelerindeki esnaf ve sanatkârlarımızın iş hacmi artar ve daha çok çırak ve kalfa çalışmış olur. Bilinmelidir ki Türkiye, gelişen ve büyüyen ekonomisi, dinamik nüfusu, güçlü ordusu ve insan merkezli dış politikasıyla dünyanın başına dert değil, insanlık adına yüz akı olacak bir yönde ilerlemektedir. Köylüsü memnun ve kırsal kalkınmasını tamamlamış olan bir millet hayaliyle yarım asırlık siyasetini devam ettiren MHP bundan sonra da kırsal kalkınma ve köylüsünün memnuniyeti için çalışmalara devam edecektir” ifadelerini kullandı.