HABER MERKEZİ

Türkiye Paralimpik Judo takımının başarılı isimlerinden Ecem Taşın, Tokyo Paralimpik Oyunları öncesi en ciddi prova olarak görülen IBSA Görme Engelliler Grand Prix müsabakaların- da altın madalyanın sahibi oldu.

Kadınlar judo 48 kiloda Türkiye’yi temsil eden görme engelli Ecem Taşın, 38 ülkeden 200 sporcunun yarıştığı uluslararası organizasyonda, zorlu bir müsabakanın ardından altın madalya elde etti. 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlarında kürsüye çıkacak sporcuların yarıştığı önemli organizasyonun ilk gününde mindere çıkan milli sporcumuz Ecem Taşın, Özbek rakibi Lobar Khurramova’yı yenerek şampiyon olmayı başardı. Tokyo Paralimpik kota ve hazırlık turnuvası olarak katıldığı şampiyonada gösterdiği performansla herkesi kendisine hayran bırakan Ecem Taşın, 5-10 Nisan tarihleri arasın- da Antalya’da düzenlenen Uluslararası Para Judo Antalya Cup Özel Turnuvası’nın ardından Tokyo Paralimpik Oyunları öncesinde formda olduğunu bir kez daha gösterdi. Milli sporcu Ecem Taşın’ın Mili Takım adına bireysel antrenörlüğünü üstlenen Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şengül Demiral konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu Judo Grand Prix müsabakaları 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlarında kürsüye çıkacak aday sporcularının yarıştığı önemli bir müsabakadır. Bu nedenle bu müsabakalar Paralimpik oyunlarının bir provası niteliğindedir. Burada kürsüye çıkan sporcular, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlarında da kürsüye çıkacak sporcular olarak değerlendirilmektedir” ifadelerini kullandı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle 2021 yılına ertelenen “Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları” öncesi hedefledikleri başarıya ulaştıkları bilgisini de kaydeden Doç. Dr. Şengül Demiral, “Şimdi bu müsabakaların analizine göre yeni stratejilerle ve en iyi şekilde hazırlanmak ve burada elde ettiğimiz başarıyı 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’na taşımak istiyoruz” dedi