AYGÜL KONAR

Pekcanlı, yaptığı değerlendirmede, “Eğer sosyal devlet iseniz muhalefeti bu şekilde kampanya yapmaya yöneltmezsiniz” ifadelerini vurguladı.

“BİR O ZAMAN YAPTIĞINIZA BAKIN BİR ŞİMDİ YAPTIĞINIZA BAKIN”

Devletin gereğini yapması gerektiğini ifade eden Pekcanlı,“Son günlerde gündemde Milli Piyango’nun kalan ikramiyesinin Varlık Fonu’na devri var. Bu kalan paranın SMA hastası çocukların tedavileri için ayrılması isteniyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak şöyle bakıyoruz, eğer sosyal bir devlet iseniz hiçbir hastanıza ne kampanya yaptırırsınız ilaç ve tedavi masraflarıyla ilgili ne de Milli Piyango’nun gelirinin Varlık Fonu’na aktarılmasında sosyal medyada bir hareket yaptırırsınız. Hatırlarsanız pandeminin ilk başlarından yurtdışından uçakla hasta vatandaşımızı Türkiye’ye getirdiler. Neredeyse tören yaptılar. Güçlü devlet böyle olmalı, vatandaşına sahip çıkmalı. Her gün televizyonlarda SMA hastası çocuklar için kampanya haberleri görüyoruz. Bir o zaman yaptığınıza bakın bir şimdi yaptığınıza bakın. Eğer sosyal devlet iseniz muhalefeti bu şekilde kampanya yapmaya yöneltmezsiniz. Devlet gereğini yapar, hastasına da yaşlısına da bakar, emeklisine de bakar. Bunlara bakamıyorsanız yönetici vasfınızı yitirmişsinizdir. Bizde zaten bu yüzden erken seçim istiyoruz” diye konuştu.

“BİR ERKEN SEÇİM İÇİN TABİ Kİ HAZIRLIKLIYIZ”

‘Erken seçim olacak mı, teşkilatlarınızı ona göre hazırlıyor musunuz?’ Sorusuna cevap veren Başkan Pekcanlı, şunları söyledi: “Bizim yıllık planladığımız işler vardır. Çalışmalarımız üzerine olağanüstü çalışmalar da eklenir. Pandemi nedeniyle yıllık planladığımız hiçbir çalışmayı yapamıyoruz. Çok olağan dışı bir durum var. Tüm Türkiye sadece bu pandemiden kurtulmaya odaklandı. Aşı bugün-yarın vurulacak olayı, beş tane maske dağıtamayan insanlardan aşı beklememiz. Biz bir erken seçim için tabi ki hazırlıklıyız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm örgütlerimiz hazırdır. Hazırlıkla ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Hastalığı da atlatmış olursak sahada daha fazla çalışacağız inşallah.”

“GENEL MERKEZ DÜZEYİNDE YAKINDA BURADA BİR EYLEM YAPMA İÇİNDEYİZ”

Son olarak, FSRU limanıyla ilgili Genel Merkezde farklı çalışmalar içerisinde olduklarını, Ocak ayı içerisinde bir eylem yapma planlarının olduğunu ifade eden Pekcanlı, sözlerini şöyle sonlandırdı: “FSRU limanıyla ilgili Genel Merkezde farklı çalışmalar içerisindeyiz. Genel Merkez düzeyinde yakında burada bir eylem yapma içindeyiz, çok geçmeden Ocak ayı içerisinde de olabilir. Çevreden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Kahramanmaraş Milletvekilimiz Ali Öztunç ile onunda yardımcısı Kırklareli Milletvekilimiz Vecdi Gündoğdu ile yaptığım görüşmeler neticesinde yakın bir zamanda farklı bir eylem planımız var. Kendilerini bölgeye davet ettik. Görüşmelerimiz devam ediyor. Pandemi kuralları çerçevesinde ne yapacaksak bilgilendirmelerde bulunacağız.”