BÜLENT SAYLAM

Pekcanlı, “Herkes seçimi kazanmak için bir takım çalışmalar yapıyor. MHP ve AK Parti’nin bir ittifak yaparak buradaki belediyeleri alabileceğini düşünmüyorum, yeterli görmüyorum. CHP belediyeleri hizmete devam edecek. İki partinin yapacağı koalisyon yetmez, hodri meydan. Bu partilere meclis üyeliği vermeye dahi niyetimiz yok. O kadar iddialıyız” dedi.

“EN ÇOK OYU HANGİ ADAYLA ALACAKSAK ONUNLA DEVAM EDECEĞİZ”

CHP’nin her siyasi görüşten oy alabilecek adaylarla yola devam edeceğini belirten Fevzi Pekcanlı, “En çok oyu hangi adayla alacaksak onunla devam edeceğiz. Bununla ilgili çalışmalar yapacağız. Yaptığımız araştırmalar neticesinde Genel Başkana bölgeyle ilgili en net bilgiyi vereceğiz. Hiçbir il başkanı seçimi kaybetmek için seçime girmez.” ifadelerini kullandı.

“ANKET YAPTIRAN SİYASİ PARTİLERE SAYGI DUYARIM”

Geçtiğimiz gün SMS yoluyla yapılan anketle ilgili de konuşan Pekcanlı, şunları kaydetti: “Anket yapan siyasi partilere saygı duyarım.  Biz de yaptırabiliriz, başkası da yaptırabilir. Farklı anket çalışması da yapılabilir. Bu süreçte ben bunları normal buluyorum.”

“ADAY BELİRLEMEDEKİ TEK KRİTER ÖN SEÇİM DEĞİL”

Fevzi Pekcanlı, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Aday belirleme tercihlerinden bir tanesi de ön seçim. Bizim örgütümüz ön seçimi benimseyen bir örgüt. Yerel seçimlerde siyasi düşünceden çok adayların da ön planda olması gerekiyor. Ön seçimlerin yapılıp yapılmamasına da örgütlerimizle birlikte karar vereceğiz. Ama aday belirlemedeki tek kriter ön seçim değil. Ön seçim kesinlikle doğru sonuç verecek diye bir şey yok.”