SONGÜL KONAR

Pekcanlı sosyal medya üzerinde yaptığı paylaşımda şu ifadelere dikkat çekti: “Muharrem İnce, partimize tabela partisi demiş, yazık çok yazık! Sayın İnce bak bakalım tabelada ne yazıyor”

“HİÇBİR ŞEKİLDE HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ”

Muharrem İnce’nin istifasından sonra Parti içerisinde ciddi tepkilerin olduğunu belirten Pekcanlı, açıklamasında şunlara yer verdi: “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ben Partimizin İl Başkanıydım. O dönem herkes etinden, tırnağından arttırdı, emekli maaşından arttırdı, kumbarasını bozduran çocuklarımız oldu. Bu anlamda biz hiçbir şekilde hakkımızı helal etmiyoruz. Yolu da açık olmasın bu kadar net. Bununla ilgili gerçek Cumhuriyet Halk Partililer kesinlikle bu adamın kuyruğuna takılıp gitmezler, partisini bırakmazlar. Partide herkesin yönetimsel anlamında eleştirisi olabilir, kişiler beğenmeyebilir ama esas olan partidir. Edirnelilerin Muharrem İnce’yi çok ciddiye alıp farklı bir oluşum içerisine gireceklerini beklemiyorum. Şu anda, Muharrem İnce’ye örgütümüzden aşırı tepkiler var. Allah yolunu açık etsin diyemeyeceğim.” 

“BİZİM O PROFİLDE MİLLETVEKİLİMİZ YOK”

Parti çerisinde başka istifaların olacağını beklemediklerini, o profilde milletvekilleri olmadığını vurgulayan İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Ülke genelinde Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekillerinin de istifa edeceğini hiç sanmıyorum, beklemiyorum. Oldu, olacak budur. Bizim o profilde milletvekilimiz yok, çok münferit olursa olur ama böyle bir beklenti içerisinde, gitme niyetinde olan kimse de yok. Parti içerisinde muhalefet etmek farklı bir şey, partiden istifa edip gitmek farklı bir şey. Gidenlere de herkes hayret ediyor.”