HABER MERKEZİ

Pekcanlı, açıklamasının devamında, TBMM Kefek Başkanı AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal’ın Ergene Nehri ile ilgili sözlerini de eleştirdi.

“BU İŞİ KİM YAPACAKSA YAPSIN”

Pekcanlı, PCR testi maliyetinin devlet ya da odalar vasıtasıyla yapılması gerektiğini belirterek, “Bu işi kim yapacaksa yapsın ama demek ki bu maliyetler ciddi anlamda düşürülebiliyor” dedi.

Pekcanlı, esnafın gözü kulağının PCR testinin fiyatının düşürülmesi ya da kaldırılmasında olduğunu ifade ederek şöyle dedi:“1 Haziran denildiğine göre, haziranın başlangıcından bu yana bir hafta geçti. Bu açıklamadan sonra 10 gün sonra bir açıklama geldi, dendi ki, ‘Gümrük sahasın da böyle bir uygulama olmayacak’ diye. İnsanın aklına her türlü soru işareti geliyor. İki kurum arasında bir görüşme yapılmadan mı? Ticaret Sanayi Odasından bu açıklama yapıldı veya iki kurum arasında iletişim sıkıntısı mı var? Ben işin o tarafına ya da bu tarafına bakmıyorum. Bu açıklamalar olduktan sonra 10-20 gün bir süre geçti. Bakıyorsunuz Edirne esnafı can çekişmeye devam ediyor. Herkesin gözü PCR testinin ücretinin indirilmesinde veya kaldırılmasında. Kira ödeyen esnafımız, personel çalıştıran esnafımız, elinde çok malı olan esnafımız, Bulgar turistleri bekleyen esnafımız, her gün bir açıklama bekliyor. Her gün zarar. Ben işin esnaf tarafından bakıyorum. Bu işi kim yapacaksa yapsın ama demek ki bu maliyetler ciddi anlamda düşürülebiliyor. Geçtiğimiz günlerde de bir gazeteci arkadaşımızın sitesinde okudum, Bursa’da Batı Trakya Türkleri Derneği ile oradaki akredite olan bir laboratuar anlaşmışlar, toplu olarak anlaştıkları için 95 liradan PCR testi yapıldığını öğrendik. Araştırdık gerçekten yapılıyor. Gümrükte bu girişimler niye sonuçsuz kalıyor veya Bakanlık niye böyle bir izin vermiyor. Edirne’nin kamuoyunun takdirine bırakıyorum”

“EDİRNE ESNAFI ARTIK HERKESİN ELİNİ ÇABUK TUTMASINI İSTİYOR”

Edirne esnafının zor durumda olduğunu kaydeden Pekcanlı, “Edirne kamuoyu da şunu istiyor, ‘İktidar partisi bu işe bir el atsın, uygun şartlarda bu testler yapılsın. Bulgar turistler biran önce gelsin. Zaten vakit de geçiyor. Edirne için biliyorsunuz yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız da Türkiye’ye geliyorlar ve en büyük geçiş kapısı da Kapıkule. Kapıkule’de bir yoğunluk olacak, testlerde bir yoğunluk olacak yarın öbür gün. Bu kurumlar bu işleri ne kadar geç yaptığının farkına varacak. Ticaret ve Sanayi Odası veya Esnaf Odası veya da Valilik ve de bakanlık. Bu işi kim yapacaksa, Edirne esnafı artık herkesin elini çabuk tutmasını istiyor. Sanayi odası bir girişim yapmıştı belki de ciddi bir çalışma yapmadan, altı bol olarak bir çalışma yapmıştır çünkü testin yapılacağı gümrük sahasından böyle bir onay çıkmadı, demek ki bir eksiklik var. Ha bu eksikliği sanayi odası açıkladıktan sonra, iki kurum bakanlık veya valilik sanayi odası ile irtibata geçip bu işi çabuk çözebilirdi. Yani burada bakanlık, valilik, sanayi odası hepsinin bir kusuru var, benim gördüğüm. Olan Edirne esnafına oluyor. Bu kurumların başındaki yöneticilerinden ellerini çabuk tutmalarını istiyorum. Bütün desteği Edirne esnafı için destek vermeye CHP olarak hazırız” şeklinde konuştu.

PEKCANLI’DAN AKSAL’A CEVAP

AK Parti MKYK Üyesi, Edirne Milletvekili Fatma Aksal’ın sosyal medya hesabından “Ergene’yi niye temizlemediniz diyenler, Çorlu gibi CHP’li belediyelerin Ergene’yi neden temizlemediklerini sormuyorlar” sözlerine de cevap veren Pekcanlı, şunları kaydetti:“Lafla çevrecilik olmuyor. Sanki 20 yıldır CHP iktidarda. Bu iş hakikatten lafla olmuyor. Biz de iktidardan icraat bekliyoruz. Geçen gün genel başkan yardımcımızla bölgeyi gezdik. Saroz’a da gittik, FSRU limanına da gittik, Ergene’yi de gezdik. Lafla olmuyor, biz de iktidardan icraat bekliyoruz. CHP’li belediyelerin ne gibi atığı var Ergene’de? Çok merak ediyorum. Ergene’den akan, halkın şikâyetçi olduğu kimyasal atıklar. Özellikle organize sanayi bölgelerinden gelen kimyasal atıklar. Sayın vekil bu konuda hassas davranmış. Perşembe günü mecliste, bir çalışma komisyonu kurulacak. Saros’la başlayıp bütün bölge milletvekillerinin fikirleri alınacak. Lafla oluyor mu, olmuyor mu bakacağız? İktidar milletvekilinden bekliyoruz. Bizim CHP ve İYİ Parti milletvekillerinin oradaki davranışları ve iktidar partisinin oradaki tavrı bütün Edirne halkı, bütün Trakya halkı Saros’la ilgili tavrı özellikle merak ediyorlar. Ergene ile ilgili Edirne’deki söyledikleri Uzunköprü Belediyesi giriyor devreye, Uzunköprü’ye gelene kadar nehir bitmiş zaten. Uzunköprü’de arıtma tesisi ‘çalışmıyor’ dendi. Belediye Başkanımız nasıl çalıştığını göstermişti. Uzunköprü’ye kadar gelen su çok temiz de, orasının belediyesi mi, Ergene’yi batırıyor? Gerçekten komedi. Sayın vekilin lafla siyaset yapılıp yapılmadığını ben Perşembe günü TBMM’de Edirne adına göstermesini isteyeceğim. Biz bu tavrını merak ediyoruz, çevre ile alakalı ne gibi duruşları var. Saros’la ilgili bu güne kadar tek kelime açıklamaları yok”