HABER MERKEZİ

Güzel bir genel kurul geçirdiklerini ifade eden Sezen, “Ortaklarımız, üyelerimiz ve delegelerimizle birlikte çok güzel bir genel kurul yaşadık. Bir sürü sıkıntılar yaratılmaya çalışıldı ama bizim orada üye almamak gibi bir derdimiz yok. Geçtiğimiz yıl Malkara Başkanı Cem, genel kurula bir otobüs belediye çalışanını getirdi ve orada ters şeyler yaptılar. Genel kurullarımıza delegelerimiz dışında kimseyi almama gibi kanuni bir yetkimiz var. Trakya Birlik olarak genel kurullarımızı hep vatandaşa açık yapıyorduk. Geçen sene yapılan provokasyondan dolayı bu sene üyelerimizi ve tanıdığımız ortaklarımızı almaya çalıştık, tedbir buydu. Genel kurulda Trakya Birliğe ve Edirne’ye yakışmayan hareketler olmasın diye bunu yaptık. Güvenlik tedbiri alınmasında fayda oldu.” dedi.

“BURADA MÜCADELE ETMEK, ADAY OLMAK HERKESİN HAKKI”

Trakya Birliğin Türkiye’nin en güzide kuruluşlarından biri olduğunu vurgulayan Rafet Sezen, “Sağ olsun, Milletvekili Okan Gaytancıoğlu genel kurulumuzda güzel bir konuşma yaptı. Kendisine de teşekkür ediyorum. Böylece Trakya Birliğin siyasetin dışında olduğunu göstermiş olduk.  Burada mücadele etmek, aday olmak herkesin hakkı. Ama Trakya Birliği başka yerlere götürmeye çalışanlar, başarılı olamayacaklar. Trakya Birlik tarihinde ilk defa doğru dürüst bir kar payı açıkladı. Geçen seneki üründen elde ettiği resmi kar payını ortaklarına resmi olarak dağıtma imkânını yakaladı. Bu, güzel bir olay. Önümüzdeki yıllarda da arkadaşlarımın sayesinde çok daha güzide karlar dağıtma durumuna gelecektir. Tüm Trakya çiftçisine teşekkür ediyorum” dedi.

“TRAKYA BİRLİK 1 YILLIK ÜRÜN STOKUYLA ÇALIŞIYOR”

‘Uzun bir dönem geçirdiniz. Görev süreniz boyunca yapmak isteyip de yapamadığınız bir hizmet var mı?’ şeklindeki soruya cevap veren Sezen, şunları kaydetti: “Yapmak istediğimiz hizmetlerin aşağı yukarı hepsini gerçekleştirdik. Lisanslı depoculuk konusunda emeğimiz var ama bir türlü başaramadık. Trakya Birlik 1 yıllık ürün stokuyla çalışıyor. Eğer lisanslı depolar gerçekleşirse o stoktan kurtulmuş olur ve önüne daha iyi bakar. İnşallah arkadaşlarımız ve siyasi ortam bunu da başarır.  Bunun dışında da en önemli isteklerimden biri tohum şirketiydi. Tohum şirketini kurduk, biraz ağır gidiyor fakat bundan sonra daha iyi bir şekilde yol alacak. Bir diğeri de ihracattı. Geçen yıl, yaklaşık bin tona yakın margarin ihracatı yaptık. Bundan sonra da Trakya Birliğin ihracat kapılarını aralamasını istiyorum. İnşallah o da olacak. Yağ oranına göre alım modeline geçtik Bu da çiftçimiz için büyük bir kazanç. 12-13 yıl önce 35 yağ oranlı ayçiçeği ile 50 yağ oranlı ayçiçeğinin fiyatı aynıydı. Bugün baktığımızda ikisinin arasında önemli bir rakam farkı var. Bu nedenle ben gururla ayrıldım. Bana ihtiyaçları olduğu her zaman Trakya Birliğin yanındayım”