25. Ve 26. Dönem milletvekilli olarak Edirne’den seçilen Bircan, çevre ile ilgili yaptığı mücadelelerle tanıyordu.

Bu sabah Erdin Bircan’ın oğlu Erdem Bircan tarafından sosyal medyadan duyurduğu vefat haberinden sonra sevenleri mesaj yağmuruna tuttu. Erdem Bircan şunları söyledi: “4 aydır süren mücadelede yenik düştük. Onur, gurur ve erdemi bize hergün yaşatan babamız Erdin Bircan'ı kaybettik. Babamızın, son yolculuğu büyük sevdası Edirne'de olacaktır. Saat ve yeri daha sonra bildireceğiz.

Biz de Medya Keşan Ailesi olarak merhum Erdin Bircan’ı bölgesine verdiği hizmetle hatırlayarak Allah’tan rahmet yakınlarına başsalığı diliyoruz.

ERDİN BİRCAN KİMDİR?

Erdin Bircan, 1959 yılında Enez İlçesine bağlı Hasköy’de doğdu.

İstanbul Hasköy Lisesinde okuduğu yıllarda gençlik hareketlerine katıldı.

Politika Gazetesi'nde çalıştı.

1980’li yıllarda özel sektörde yöneticilikler yaptı.

Ticari hayatına 1988’de Erpa Tekstil’i kurarak başladı ve başarılı bir iş hayatı gerçekleştirdi.

Uzunköprü’de hayvancılıkla uğraştı.

Sivil toplum kuruluşlarında çeşitli görevlerde bulundu. Kurucuları arasında yer aldığı Trakyalı Yöneticiler ve İş Adamları Derneği TRYİAD'da 2 dönem Başkan Yardımcılığı yaptı.

10 yıl Keşan Ticaret Sanayi Odası KTSO üyeliği yaptı.

Halen İstanbul Tekstil Konfeksiyon İhracatçıları Birliği İTKİB üyeliği, İstanbul Ticaret Odası İTO üyeliği ve İstanbul Sanayi Odası İSO üyeliklerinde bulunmaktadır.

Bircan, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Beşiktaş Spor Kulübü üyesidir. 2011 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili aday adayı olarak yarıştı.

2015 seçimlerinde önseçimden başarı ile çıkarak CHP Milletvekili adayı oldu. 7 Haziran ve 1 Kasım ile 2018 yılında 24 Haziran genel seçimleri ile parlamentoya girmeye hak kazandı.
Erdin Bircan evli ve iki çocuk, bir torun sahibidir.