HABER MERKEZİ

Pazar Kahve Konserleri kapsamında birbirinden değerli sanatçıları ağırlayan Süreyya Operası, muhteşem bir coşkuya sahne oldu. Trakya üniversitesi Devlet Konservatuvarı bünyesinde kurulan Trakya Ensemble, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Kahve Konserleri’nde sanatseverlerle buluştu.

Kurukahveci Mehmet Efendi Mahdumları tarafından desteklenen Süreyya Operası Kahve Konserleri için sahne alan Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Dr. Öğr. Üyesi Sela Can Dökmeci ve Arş. Gör. Gizem Alkan ile öğretim elemanları Mustafa Kurt, Batuhan Işık ve Göknur Bilgin’den oluşan Trakya Ensemble, sahne performansı ve repertuvarıyla sanatseverlere unutulmaz anlar yaşattı.
Dünyaca tanınmış sanatçılar Hakan Şensoy, Burak Bilgili ve Cihat Aşkın tarafından düzenlenen Süreyya Operası Pazar Kahve Konserlerinin konuğu olan Trakya Ensemble üyeleri, F. Schubert’in tanınmış oda müziği eserlerinden “Alabalık Beşlisi” (Forellen Quintet) isimli eserini büyük bir başarıyla seslendirdi. Sanatseverlerin yoğun ilgi ve beğenisi üzerine topluluk, iki kez daha sahneye çıkarak “bis” yaptı.