HABER MERKEZİ

Av. Tekin, “Her şeyden önce, Afganlılar ve Suriyeliler niçin kendi ülkelerinden ayrıldılar, mevcut hayat düzenlerini bozarak başka ülkelere neden göç ettiler ve ediyorlar? Açıkça ifade etmek gerekir ki, bugün göç ya da göçmenler konusunda konuşan herhangi bir kimse şayet sanık sandalyesine Siyonizm’i oturtmuyorsa meselenin özünü kavrayamamış demektir” şeklinde konuştu.

Afganistan’da uzun yıllardır çatışma sürdüğünü, bunun da BOP (Büyük Orta Doğu) projesi kapsamında olduğunu kaydeden Av. Sinan Tekin, “Siyonizm’in 20 yıldır uygulamaya koyduğu BOP Projesi ile hedeflerini açıklayan ABD eski Dışişleri Bakanı Condolizza Rice’in ifadesiyle Fas’tan Endonezya’ya kadar 22 İslam ülkesine demokrasi(!) getireceklerdi! Bu vaatler ile İslam ülkelerini yeniden dizayn edeceklerini duyurmuşlardı. Bütün bunlar bilinmeden ne Suriye’de ne Afganistan’da ne de diğer Müslüman ülkelerde olup bitenleri anlamak mümkün değildir” açıklamasını yaptı.

İlk aşamada, 11 Eylül 2001’de İkiz Kule Saldırıları bahane gösterilerek İslam dünyasında başlatılan operasyonlar ve işgaller aracılığıyla ilk on yılda ülkelerin yönetim kademeleri dizayn edilmeye çalışıldığına dikkat çeken Av. Sinan Tekin, “Bununla istedikleri sonuca ulaşamayan ve özellikle toplum içerisinde şuurlu kesimlere nüfuz edemeyen çevreler planlarını değiştirmek durumunda kaldı. Unutulmamalıdır ki, Suriye konusunda yıllar öncesinden uyarılarda bulunan merhum Erbakan Hoca, aynı açıklamalarında peşi sıra İran ve Türkiye’nin birbirleriyle çatıştırılma planlarından da bahsediyordu” uyarısında bulundu.

Siyonizmin bu planlarına karşı koyacak yegâne gücün “İslam Birliği” olduğuna da vurgu yapan Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, “Çözüm, 25 yıl önce 54. Refahyol Hükümetinin Başbakanı merhum Erbakan Hoca’nın temellerini attığı D-8 (kalkınmakta olan 8 İslam ülkesi) planların kaldırıldığı raftan derhal indirilerek hayata geçirilmesidir” dedi.