HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Çevre bilinci, atık yönetimi, geri dönüşüm, enerjinin korunması ve sürdürülebilirlik alanlarında Türkiye’nin önde gelen üniversitelerden biri olma misyonuyla hareket eden ve bu kapsamda bir de Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne sahip Trakya Üniversitesi, sıfır atık yönetimi konusundaki başarısını aldığı sıfır atık belgesi ile taçlandırdı. Üniversite bünyesinde Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ni kurarak kısa sürede tüm birimlerinde çevre ve atık yönetimi seferberliği başlatan Trakya Üniversitesi, Edirne Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün tebliğ ettiği resmi belge ile Türkiye’de bu belgeyi alma hakkı kazanan ilk üniversitelerden biri oldu.

Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ve hayata geçirdiğimiz uygulamalar neticesinde sıfır atık belgesini almaya hak kazandık. Rektörlük binasında başlattığımız atık oluşumunun engellenmesi, oluşan atıkların ise kaynağında ayrı ayrı toplanması ve geri dönüşümünün sağlanması yönündeki çalışmalarımızı tüm yerleşke ve birimlerimizde yaygınlaştırmak, çevremizi ve geleceği korumak için çalışmaya, bu alanda yeni projeler üretmeye devam ediyoruz. Türkiye’deki tüm kurum ve kuruluşlar, çevre ve doğanın korunması, atıkların azaltılması ve geri dönüşüme dâhil edilmesi noktasında emek ve gayret içerisinde” dedi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da, “Tarafımıza verilen belgeyi oldukça önemsiyor ve belgenin kurumumuza kazandırılmasında emeği geçen tüm çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Trakya Üniversitesi olarak tüm yerleşke ve birimlerimizdeki atıkları kontrol altına alarak gelecek nesillere nefes olmak ve temiz, yaşanabilir bir çevre oluşturabilmek için Sıfır Atık Projesi’ne destek vermeye devam edeceğiz. Atıkların azaltılması, çevre kirliliğinin ve israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması ve doğanın korunması hepimizin görevi” diye konuştu.