HABER MERKEZİ

Trakya Üniversitesi'nin araştırma ve sanayi ile iş birliği yetkinliğine önemli ölçüde katkıları olan Teknopark, küresel boyutta attığı büyüme adımlarına bir yenisini daha ekledi. Trakya Üniversitesi Teknopark, dijital reklamcılık alanında global bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Destex Dijital ile dünya ve Türkiye pazarında bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor.Trakya Üniversitesi Teknopark ve Google Premier Partner Ajansı DestexDigital iş birliğinde hayata geçecek ‘Portuma’ projesi ile Türkiye ve dünyada oyun sektörü ile reklam sektörü ilk kez aynı platformda buluşacak. Yeni proje, dünya oyun piyasasında bütün oyunların reklam alanlarını kiralayabilen ilk platform olma özelliğini taşıyacak.

EN DOĞRU REKLAM ALANLARI BELİRLENECEK

Portuma projesiyle, mükemmel oyun deneyimi ile sektörelbazda markalara en doğru tercihi sunmayı amaçlıyor. Kullanıcıların demografik bilgilerine yönelik istatistikler incelenerek markalar için en doğru reklam alanları belirlenebilecek. Yeni proje ile dikkatleri üzerine toplayan Trakya Üniversitesi Teknopark ve DestexDigital, her geçen gün gelişen oyun sektörüne yeni bir boyut kazandırmaya hazırlanıyor.

SÜREÇLER KVKK’YA UYGUN

Reklam alan firmalar, oyun kullanıcılarının Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) kapsamında paylaşılabilecek verilerini (demografik, lokasyon, ilgi alanları, kullanım süresi, kişisel iletişim bilgileri) reklam verenlerle ‘Portuma’ aracılığıyla paylaşabilecek. Reklam veren firmalar platformda toplanan istatistikleri, kendi markalarıyla en çok uyuşan oyunu seçip reklam verebilecekler. Proje sayesinde oyun sektöründe dünyada alternatif reklam verenler ile oyun firmalarını bir araya getirebilen inovaktif bir sistem oluşturulması hedefleniyor.

Trakya Üniversitesi Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Özdemir, “Oyun firmalarının oyun içi reklam alanlarının pazarlamasını sağlamak için Trakya Üniversitesi Teknopark'ta yürütülecek olan Portuma projesi, Dünya'nın tüm oyun firmalarının ekosisteme dahil olup birçok reklam verenden reklam alabileceği bir platform olacak. Oyun konsol firmaları, mobil oyun üreticileri ve bilgisayar oyun üreticileri bundan sonraki süreçte oyunlarını hem satıp hem de oyun içi reklam alabilecekler. Trakya Üniversitesi Teknopark ile Destex Dijital arasında geliştirilecek olan proje, dünya oyun piyasasında bütün oyunların reklam alanlarını kiralayabilen ilk platform olma özelliğini taşıyacak" dedi.