HABER MERKEZİ

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı ziyaret etti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı makamında gerçekleşen ziyarette Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi Teknopark’ta yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Rektör Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi Teknopark’ın Ar-Ge ve yenilik faaliyetleri için bir cazibe merkezi olduğunu bildirerek, katma değerli fikir ve projelerle kente, bölgesine ve ülkesine değer katacak çalışmalara imza attıklarını söyledi. Trakya Üniversitesi Teknopark’ın, bünyesinde faaliyet gösteren 131 firma ve sayıları 500’ü bulan pek çoğu doktoralı genç girişimciler ve çalışanları ile adeta bir üretim merkezi gibi çalıştığını dile getiren Tabakoğlu, bölgenin yanı sıra Balkanların teknolojik ve ekonomik kalkınmasına da destek oluşturmaya çalıştıklarını kaydetti. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi Teknopark’ın tam kapasiteye ulaştığını belirterek yeni bir teknopark açılması ve Tıp Fakültesinde Tıbbi Ar-Ge Merkezi ile Robotik Cerrahi Eğitim Merkezi için destek istedi.

Trakya bölgesinin Ar-Ge ve teknoloji alanında lokomotifi olan Trakya Üniversitesinin ülkemizin yerli ve milli teknoloji hamlesine yönelik çalışmaya devam edeceğini sözlerine ekleyen Rektör Tabakoğlu, “Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank'a misafirperverliği, projelerimize ve çalışmalarımıza gösterdiği yakın ilgi ve desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise Trakya Üniversitesi’nde yürütülen çalışmaları ülkemizin geleceği adına önemli bulduğunu belirterek, Türkiye’nin gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlayacak her türlü projeye destek olmaya devam edeceklerini ifade etti. Görüşmenin ardından Rektör Tabakoğlu, Bakan Varank’a ziyareti anısına hediye takdim etti.