HABER MERKEZİ

Vali Ekrem Canalp, ziyaret sırasında Kırım Tatar Türkleri ile sohbet ederek, “Kendinizi misafir gibi değil evinizde hissedin, sizler bizim canımızdan can, kanımızdan kansınız” dedi. Daha sonra Kırım Tatar Türkleri ile öğle yemeği yiyen Canalp çifti, savaş mağduru çocuklarla yakından ilgilendi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, ziyarette yaptığı açıklamada, “Ukrayna’da meydana gelen savaş sonrasında bu ülkedeki Türk vatandaşlarımızın ve Kırım’da bulunan soydaşlarımızdan kendilerini güvende hissetmeyen soydaşlarımızın Türkiye’ye gelişleri devam ediyor. Savaşın ortaya çıkardığı olumsuzluklar en fazla kadın ve çocukları etkilemektedir. Bizler Türkiye olarak gerek Ukrayna vatandaşlarının insanı ihtiyaçları olsun gerekse Kırım Tatar Türklerinin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında her türlü hizmeti ve fedakârlığı yapmaya hazırız. Kırım Tatar Türkleri bizim canımızdan can, kanımızdan kandır. Sizler ne kadar Türk iseniz bizlerde o kadar Türk’üz. Geçmişte sizler Türk devletinin sigortasıydınız bugünde Türk devleti Kırım Tatar Türklerinin sigortasıdır. Sizlere ev sahipliği yapmak bizim için şeref ve onurdur. Edirne’de evinizde hissedin. Umut ediyorum ki savaşın bütün olumsuzları yakın bir zamanda biter ve sizlerde arzu edilen huzura kavuşursunuz” dedi.

Edirne Valiliği'nin koordinasyonunda tüm ihtiyaçları karşılanan kadın ve çocuklardan oluşan 97 kişilik Kırım Tatar Türkleri, Türkiye Cumhuriyeti devletine teşekkür ettiklerini söyledi.