HABER MERKEZİ

Toplantıda, Edirne’de sporun tabanda yaygınlaştırılması faaliyetleri, kulüpler tarafından yapılan çalışma ve projeler, ihtiyaç ve talepleriyle önerileri görüşüldü.

Edirne’nin çok yetenekli gençlere sahip olduğunu ifade eden Vali Kırbıyık, “Birçok alanda olduğu gibi sporda da çok yetenekli çocuklarımız, gençlerimiz var. Bu noktada genç yeteneklerimizi erken keşfedip, doğru yönlendirme yapmak önemli diye düşünüyorum. Yapılan araştırmalarda ‘Sporun Tabana Yayılma Politikası’ çerçevesinde özellikle sosyal gelişmenin düşük olduğu, refah hizmetlerinden tam anlamı ile faydalanamayan bölgelerde gerçekleştirilen yatırımlardan faydalanma oranlarının bir hayli yüksek olduğu görülmüştür. Bu sebeple ilimizin her noktasında, her kesiminde yer alan çocuklarımızı sporla buluşturmak için çaba göstermek gerektiğine inanıyorum. Bu konuda doğru analizleri, doğru çözümleri de ortak akılla, bir araya gelerek bulabileceğimizi değerlendiriyoruz. Katılmaları için, değerli fikir ve önerileri için tüm başkanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

VALİ KIRBIYIK, ŞAMPİYONLARI KUTLADI

Vali Kırbıyık, yapılan toplantıda, 10-11-12 Haziran 2022 tarihlerinde toplam 20 ülkeden 500 sporcunun katıldığı Alpagut World Cup 2022 Dünya Kupasında Türkiye Milli Takım adına dövüşen ve Edirne’ye dünya şampiyonluğu getiren sporcular ile İstanbul’da yapılan K1 Kempo Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye şampiyonluğunu kazanan sporcuları kutladı.

ALPAGUT WORLD CUP 2022 Dünya Kupasında;

Trakya Uzak Doğu Sporları Kulübü’nden minik erkeklerde, Evren Bora Akgül Aycha sistemi dünya 1.’si, Arda Tunç Çelik Aycha sistemi dünya 3.’sü, yıldız erkeklerde Yılmaz Emir Tokat Jaymaz sistem dünya 2.’si, genç bayanlarda Sıla Cankıran Aycha sistemi dünya 1.’si, Yaren Akgül Aycha sistemi dünya 1.’si, Büyük erkeklerde Batıkan Ilıcık Aycha sistemi dünya 1.’si olurken, Doğukan Ilıcık Aycha sistemi dünya 1.’si oldu. İstanbul’da yapılan K1 Kempo Türkiye Şampiyonasında da Akman Uzak Doğu Sporları Kulübü’nden Elif Dağ iki branşta Türkiye şampiyonluğunu kazandı.