HABER MERKEZİ

Toplantıda, bu konuda yapılacak çalışmaların etkin ve verimli olarak gerçekleştirilebilmesi için bir yürütme kurulu oluşturuldu.

Yürütme kurulunun, roman vatandaşlarımızın ihtiyaçları, talepleri, sıkıntıları konusunda etkin ve hızlı şekilde tespitlerde ve çözüm önerilerinde bulunması hedefleniyor.

Vali Kırbıyık, konuyla ilgili şunları söyledi: “Roman vatandaşlarımızın özellikle sosyo-ekonomik, eğitim, gibi sıkıntılarının hızlı şekilde tespitinin yapılması, bu konudaki çalışmaların, projelerin sahada etkin şekilde uygulamaya konulması amacıyla bir yürütme kurulu oluşturduk. Bu kurulda roman camiamızdan STK temsilcilerimiz, kanaat önderlerimiz yer almakta. Yürütme kurulu toplantılarımızı düzenli olarak yapacağız, ayrıca her toplantımızda belirlenen konu başlığı ile ilgili olarak kurum temsilcimiz de bizlerle bir araya gelecek. Yapılacak tespitlerin ve yürütülecek çalışmaların bütüncül olmasını hedefliyoruz. Çözümleri, birlikte ortaya koymak istiyoruz.”

EĞİTİM İLE İLGİLİ SORUNLARI ÖNCELİKLİ OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ

Eğitim ile ilgili sorunları öncelikli olarak değerlendirdiklerini ifade eden Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, “Eğitim noktasında mevcut durum ve sıkıntılar ile ilgili net tespiti yapmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Ayrıca eğitim ile ilgili çocuklarımıza ve ailelerimize her türlü desteği vereceğimizin özellikle altını çizmek istiyorum. Aslında bu noktada değerlendirilebilecek, uygulamaya konulabilecek çok fazla eğitim programları var. Bu programların duyurusunu iyi yapmamamız, vatandaşlarımıza, gençlerimize iyi anlatmamamız gerekiyor. Yine, yapacağımız çalışmaların ve atılacak adımların kalıcı ve sürdürülebilir olması oldukça önemlidir. O yüzden yapısal işlemlere daha fazla ağırlık vereceğiz, sorunlara köklü çözümler getirmeye gayret edeceğiz. Yapacağımız çalışmalarda; bu senenin, geçen seneye göre daha iyi olacağı ya da gelecek senenin bu seneye göre daha iyi olacağı adımlar atmamız, projeler ortaya koymamamız lazım. Herkesin sürece olumlu katkı sunması çok önemlidir. Bazı şeyleri birbirinden ayrı düşünmek mümkün değildir. Örneğin kentsel dönüşüm ile ilgili sorun sadece roman vatandaşlarımızın sorunu değil Edirne’nin sorunudur. Bu sorunun çözümünden en çok fayda sağlayacak kesimlerden bir tanesi roman vatandaşlarımızdır. Sorunlarının çözümleri için hep birlikte adım adım, aşama aşama ilerleyeceğiz. Tüm yapılacak çalışmalara için vereceğiniz öneri, fikir ve destek için burada bulunun tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.

Toplantı katılımcıların fikir, öneri, tespit ve sıkıntılarını ifade etmesi ve yapılabilecek çalışmaların genel bir değerlendirilmesinin ardından sonra erdi.