HABER MERKEZİ

ZERLANİS–Keşan Görsel Sanatlar ve Kültürel Araştırmalar Derneği çıkardıkları 3. tiyatro oyunu olan “İdam” ile Edirne valisi Ekrem Canalp’in davetlisi olarak ve Trakya Edirne Genç Romalar Derneği’nin öncülüğünde Devecihan Kültür Merkezi’nde misafir oldu.

Aydın Yıldırım’ın hazırlayıp yönettiği ve Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı oyun izleyicilerden büyük beğeni aldı. ZERLANİS’in emektar oyuncuları Mehmet Ali Fidan ve Dündar Kılıç Gülgün’ün başrolde görev aldığı oyunda ayrıca Mertcan Yıldız, Emircan Gezek, Batuhan Devrim Kapucu ve Ahmetcan Çinku’da görev aldı.

Aydın Yıldırım, “Kültür ve sanat alanında yaptığımız çalışmaların yanında Roman gençlerinin içinde ve Roman mahallelerinde yaptığımız faaliyetleri son derece önemsiyoruz. 1000 yıldır bu topraklarda yaşayan Roman halkının hala ayrımcılıkla ve yoksullukla boğuşuyor olmasından dolayı tüm toplumcu düşünceye sahip kesimler gibi bizde duyarlıyız. Roman halkının sorunlarının çözüldüğü ve eşit ve özgür yurttaşlar olarak katılacakları demokratik yaşamın örülmesi için çalışmalarımız devam edecek.” dedi.