Kök: “Keşan’da öğrenci kültürü oluştu”

Ünsar: “Keşan’ın çehresi yeni yapılan yüksekokul ile daha da değişecek”

Keşan’daki 2445 üniversite öğrencisinin, yaz tatili için geri sayımının başladığı şu günlerde, Keşan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Süleyman Kök ve Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. A. Sinan Ünsar 2012-2013 öğretim yılını değerlendirdi.

Sınavların devam ettiğini belirten Süleyman Kök, önümüzdeki yılda ortalama 480 yeni öğrenci beklediklerini belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “1345 olan öğrenci sayımızın 1500 olacağını tahmin ediyoruz. Keşan’da öğrenci kültürü oluştu. Buradan mezun olan öğrencilerimizin, okulumuzun ve Keşan’ın tanıtımını yapacağına inanıyorum. Giden öğrencilerin gittikleri yerde ne dedikleri önemli. Eğitim konusunda okulumuz iyi. Hiçbir akademisyen eksiğimiz yok.”

KÖK: “YENİ YILDA TOKİ ÖĞRENCİLERE FAYDALI OLUR”

TOKİ konutlarının Keşan’a ve öğrencilere katkı sağlayacağının altını çizen Kök, sözlerini şöyle tamamladı: “Fakat konutlar bizden çok Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu öğrencilerine daha çok yarar sağlayacaktır. Bizim öğrencilerimiz okula yakın yerlerde oturmayı ve kaloriferli evleri tercih ediyor. Tabii ki aileler de bu yönde çocuklarını teşvik ediyor. MYO öğrencilerinde aitlik duygusu yok. Yüksekokul öğrencileri Keşan’ı daha çok benimsiyor.  Sağlık Yüksek Okulu’nun da gelmesiyle konut ihtiyacı olacaktır.

ÜNSAR: “SAĞLIK YÜKSEKOKULU DEĞER KATAR”

Bu yıl birçok akademisyenin Keşan’da konferans verdiğinin altını çizen Doç. Dr. A. Sinan Ünsar ise önümüzdeki yılın farklı olacağını söyledi.

Ünsar, “Birçok kişi davet edilerek seminerler düzenlendi. Bütünleme sınavlarının bitmesiyle dönemin sonuna gelmiş oluyoruz. Bu yıl yaz okulu da açılmayacak. Önümüzdeki yıl farklı bir özelliğimiz olacak. Dördüncü sınıf öğrencilerimiz olacak. İlk kez mezun vereceğiz önümüzdeki yıl. Şu an 1100 olan öğrenci sayımızın önümüzdeki yıl 1500 olmasını bekliyoruz. Beş bölüme üç yüz yeni öğrenci geleceğini tahmin ediyorum. Hayırsever iş adamı Ahmet Yörük tarafından Yüksekokulumuzun yanına Sağlık Yüksekokulu yapılacak. Eylül ayında muhtemelen okulun temelleri atılacak. Bir yıl içinde fiziki binası hazır konuma gelecek. Keşan’a değer katacaktır. Ne kadar üniversite olursa kentin çehresi o kadar değişecektir. Sağlık Yüksekokulu’na yurt yapılması için de rektörlük gerekli atılımları yapıyor. En geç bir yıl içerisinde Keşan’a yeni bir yurt kazandırılması planlanıyor. Bu yılı değerlendirirken şunun unutulmaması gerekir. Okulda görev yapan tüm hocalarımıza, memurlarımıza, tüm çalışma arkadaşlarıma fedakârca çalıştıkları için teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.