2013 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuru işlemleri, 2 Ocak 2013 tarihinde başladı. Keşan İlçe Sınav Merkezi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Süleyman Kök, 15 Ocak 2013 tarihinde sona erecek başvurularla ilgili olarak, şu açıklamayı yaptı:

“Adaylar, 2013-ÖSYS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Adaylar isterlerse başvuru merkezlerine gönderilen örnek kılavuzları da, başvuru süresi içinde başvuru merkezlerinde inceleyebileceklerdir. ÖSYM Sınav Merkezi Koordinatörlükleri ÖSYS’de başvuru merkezi olarak görev yapacaklardır.
Henüz mezun olmamış, son sınıf düzeyindeki adaylar başvurularını okullarının bağlı olduğu başvuru merkezine yapacaklardır. 
Mezun durumdaki adaylardan 2011-ÖSYS ve 2012-ÖSYS’nin her ikisine de bir Başvuru Merkezi aracılığıyla başvurmamış olanlar ile 2011-ÖSYS veya 2012-ÖSYS’ye başvurmuş olanlardan öğrenim bilgilerinde değişiklik olanlar başvurularını istedikleri başvuru merkezine yapabileceklerdir.
Mezun durumdaki adaylardan 2011-ÖSYS veya 2012 ÖSYS’den birine başvuru merkezi aracılığıyla başvurmuş olan ve öğrenim bilgilerinde değişiklik olmayanlar başvurularını; isterlerse bireysel olarak İnternet aracılığıyla, isterlerse diledikleri bir başvuru merkezine başvurarak yapabileceklerdir.
2013-ÖSYS’ye (Sınavsız Geçiş dahil) ilişkin başvurma, başvurma koşulları, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili kurallar ve işlemler 2013-ÖSYS Kılavuzunda yer almaktadır. 2013-ÖSYS’ye başvurmak isteyen adayların bu Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.
2013 ÖSYS Kılavuzu görme ve işitme engelli ÖSYS adayları için sesli ve görüntülü olarak da hazırlanmıştır. Kılavuz, uzman kişiler tarafından, görme engelli adaylar için sesli ve işitme engelli adaylar için işaret dilinde video görüntüsü olarak hazırlanmıştır.

Tüm adaylarımıza başarılar dileriz.
Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.”