Keşan Final Dergisi Dershanesi Eğitim Koordinatörü Timur Eruzun, yaptığı açıklamada, üniversite ek kontenjan başvuruları hakkında bilgi verdi. Eruzun’un açıklaması şöyle:

“2014 üniversite ek kontenjan başvuruları 15 Eylül (bugün) başlayıp, 19 Eylül Cuma günü sona erecek. Bu yıl boş ek kontenjan sayısı yaklaşık 60 bin kişi, 2014 ÖSYS’de 600 bin öğrenci herhangi bir programa yerleşemedi ya da tercih yapmadı. Bu nedenle ek yerleştirmelerde tercihler önem taşıyor.

2014 ilk yerleştirmede AÖF (Açık Öğretim Fakültesi) kontenjanlı bölümler dahil yerleşmiş, kayıt hakkı kazanan, kayıt yaptırmamış olan öğrenciler tercih hakkı olmadığı için başvuru yapamayacaklardır. Önlisans (2 yıllık MYO) tercihi için 140 taban puan ve üzeri puan alan öğrenciler, lisans tercihi için de 180 puan ve üzeri puan alan öğrenciler tercih yapabileceklerdir.

4 yıllık fakülte tercihi yapacak öğrenciler, tercih ettikleri okul-bölüm puanı ile eşit ya da üzerinde puan aldıysa tercih yapabilecek iki yıllık MYO tercihinde ise aday puanı gözetilmeyecektir. Tablo 3A’da tercih edilecek programlar için yerleştirme esası yine sınavsız geçiş hakkı olan meslek liselerinde öncelik oluşturacaktır. Adaylar, kontenjan açıklarını www.osym.gov.tr ana sayfasındaki ‘tercihler’ kısmında yayınlanacak kılavuz kitapçıkta görebilirler. Ayrıca tercih bildirimlerini aynı sayfadan ‘aday işlemleri sistemi’ kısmından yapabileceklerdir.”